Női lélek férfi szemmel

iskola
2021. március 09. Családháló

Tisztelt Hölgyeim!

Egy hazai kutatásban állami gondozott fiataloknak tették fel a kérdést, hogy milyen az ideális nő. Az egyik gyermek válasza: „Egy nő legyen vidám, szép, kedves.” Egy másik gyermek már így nyilatkozott: „Bonyolult a női szerep. Sokoldalúnak kell lennie, mindenhez kell értenie.” A tizenévesek igen jól fogalmaztak, látják, hogy a hölgyeknek sok és sokféle kihívással, elvárással kell szembenézniük. Ahogy tudják azt is, hogy életünkhöz a nők olyan többletet adnak, amelyre csak ők képesek. Magyarország Kormánya büszke a magyar nők eredményeire, munkájára és helytállására. Különösen igaz ez most, amikor a járványhelyzet mindenkitől többet követelt. Olyan ország építésén dolgozunk, amelyben a nők, meg tudják teremteni az összhangot a munka és a család között, és megélhetik a számukra leginkább megfelelő női szerepet.

Varga Mihály
pénzügyminiszter,
miniszterelnök-helyettes

 

A hála érzését szeretném kifejezni a nők felé, akik az életet életté varázsolják. Ahogy Szent II. János Pál fogalmazott: ők Isten mosolya, az a tekintet, ami újra meg újra ihlető erőt ad a mindennapokban. Ők a gyengédség élő jelei, ami nem gyengeség, hanem erő. Gyengédséget és erőt látok a válságövezetekben szenvedő nőkben, akik a reménytelen földi poklokban képesek reményt keresni és adni egész nemzeteknek. Gyengédséget és erőt látok a munkatársnőimben, akik a legkockázatosabb küldetésekre is vállalkoznak, mert az együttérzés hajtja őket. Gyengédséget és erőt látok a családom női tagjaiban, mert amíg én világmegmentő terveket szövök, addig ők minden nap ápolják, biztatják, vigasztalják a rájuk bízottakat, minden nap kis világokat mentve és óvva meg. Isten éltesse a nőket!

Azbej Tristan
az üldözött keresztények megsegítéséért és
a Hungary Helps Program megvalósításáért felelős államtitkár

 

A nők minden korban a világ megtartói. Szeretetükkel, gondoskodásukkal, feltétel nélküli odaadásukkal, figyelmükkel, aggódásukkal. Ezen az ünnepi nőnapon méltatjuk kiválóságuk, de ne feledjük, a nők az év minden napján és egész életünkben velünk és mellettünk vannak, életető erőt adnak. Emellett inspirálják, és motiválják környezetüket. A nők szeretete tartja össze a családot, a közösségeket és talán a világot is, nélkülük nemcsak félkarúak lennénk, hanem mondjuk nyugodtan: nem is lennénk. Szeretettel teli csodálatos anyák, feleségek, nagymamák, nagynénik, lányok, lánytestvérek. Isten éltesse Önöket!

Dr. Rétvári Bence
parlamenti államtitkár
Emberi Erőforrások Minisztériuma

 

Tisztelt Hölgyeim! Kedves Olvasó!

Ha visszatekintünk a magyarság több, mint ezer évére, láthatjuk, hogy történelmünk tele van kivételes, rendkívüli hölgyekkel. Gondoljunk csak Kanizsai Dorottyára, Zrínyi Ilonára, vagy Kossuth Zsuzsannára, a tábori korházak főápolónőjére, az 1956-os forradalom és szabadságharc hősnőire: Wittner Máriára és Tóth Ilonára. XXI. század leányai, asszonyai – így a Magyar Honvédség katonanői is – nap mint nap bizonyítják rátermettségüket és helytállásukat. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy családunkban három erős és szeretnivaló hölgy is van: édesanyám, feleségem és leányom. Kedves Férfitársaim! Ne csak az év egyetlen napján szenteljünk kiemelt figyelmet a hölgyeknek, hanem az össze többin is! Hiszen tudjuk, nélkülük nem lehetnénk azok, akik vagyunk: fiúk, apák, nagyapák. Ahogy Richard Wagner zeneszerző fogalmaz: „Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat. A hölgyeknek pedig szívből kívánom, őrizzék ezt a csodálatos, Istentől kapott nőiességüket!

Németh Szilárd István
honvédelmi miniszter-helyettes,
parlamenti államtitkár

női lélek férfi szemmel

 

Orbán Viktor legjobb nőnapi videói egy csokorban

Magyarország megbecsüli a nőket

Forrás: Nőiszem.hu

A kiemelt kép forrása: Pixabay