„Több körben ölel körbe mindenkit a család” – Köznevelési Intézményeket díjaztak

A családbarát, emberbarát szemlélet hatékonnyá, kiszámíthatóvá, szerethetővé teszi a cégeket, intézményeket.

iskola
2022. november 08. Családháló

A november 5-i budapesti Pedagógus Expón a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom első alkalommal adta át a Családbarát Köznevelési Intézmény díjat.

Az elismerést azért hívták életre, mert azt tapasztalták, hogy a családbarát, emberbarát szemlélet hatékonnyá, kiszámíthatóvá, szerethetővé teszi a cégeket, intézményeket – akár munkatársként, akár ügyfélként kerülünk kapcsolatba velük. Ezért a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom az Év Családbarát Vállalata díj, a Családbarát Kórház és Kórházi Osztály díj, a Családbarát Egyetem elismerések létrehozása után útjára indította a Családbarát Köznevelési Intézmény díját. 

Az elismerést a zsűri elnöke, Balatoni Kata adta át, aki a Pedagógus Expo főszervezője, néptáncpedagógus, neveléstudományi kutató és programgazda.

„Több körben ölel körbe mindenkit a család: egyszer a személyes családunk, másodszor a bölcsődéhez, óvodához, iskolához kötődő családok közössége, és végül a társadalom egésze. Hálásak vagyunk a pedagógusok munkájáért, mert hiszünk a pedagógusokban, a nevelés fontosságában, a magyar családokban és a jelen, a jövő társadalmában”

– fejtette ki a díjátadón Balatoni Kata.

„Mozgalmunk több szférában is létrehozta már a családbarát pályázatot és a díjazást, de úgy látjuk, szemléletváltás indult meg az oktatás terén is, így fontos a családbarát szemlélettel dolgozó oktatási intézmények munkájának elismerése” – mondta Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom elnöke.

A Családbarát Köznevelési Intézmény díjat óvoda kategóriában a Csetényi Óvoda és Mini Bölcsőde (Csetény, Veszprém megye) kapta, vezetője: Kelemen Anita.

Általános iskola kategóriában a díjat a Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (vezető: Iszák Tibor) és a Zugligeti Általános Iskola (vezető: Dr. Bernyák Adrienn) nyerte.

Gimnázium kategóriában a győztes az ELTE – Trefort Ágoston Gyakorló Gimnázium (vezető: Csapodi Zoltán) lett.

Nemzetiségi intézmény kategóriában a nyertes a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Könyvtár (vezető: Dr. Lásztity Jovánka).

A Családbarát Köznevelési Intézmény díjat a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom évente egyszer adja át, zsűrijének tiszteletbeli elnöke: prof. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus.

A címlapkép forrása: Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom