Trump amerikai gyermekvédelmi törvényt javasol

Ha újra megválasztják, Amerika követheti Magyarország példáját.

iskola
2022. május 30. Családháló

„A szülők jogait meg fogjuk védeni. Soha egy tanárnak sem szabadna transzgender ideológiát tanítania a szülők beleegyezése nélkül” – mondta Trump szombat este az Ohio állambeli Delaware városban.

Az eseményen összegyűlt tömeg „védjék meg a gyermekeinket” felkiáltással fogadta az egykori elnök kijelentését, aki így folytatta:

„Nem elképesztő, hogy ez (az LMBTQ+) ilyen nagy dolog lett? És egyáltalán ki gondolta volna, hogy ez ekkora téma lesz?”

Korábban, Észak-Karolinában is tett egy hasonló kijelentést. Akkor azt mondta, a kongresszusnak kötelessége kiállni a szülők jogaiért.

„Egy Republikánus Kongresszusnak ki kell állnia a szülők jogai és döntései mellett. Szerintem ez egy jó ötlet. Egy tanárnak sem szabadna szélsőbalos gender-ideológiát tanítania a szülők beleegyezése nélkül” – idézi a Business Insider az USA 45. elnökét.

„Ez egyszerűen gyermekbántalmazás” – jelentette ki.

Nemrég Floridában elfogadtak egy törvényjavaslatot, amelynek értelmében általános iskola 3. osztályáig az oktatási intézményekben tilos a gyerekekkel a gender-ideológiáról és a szexuális irányultság kérdéséről beszélgetni.

A baloldali média ezt „Don’t Say Gay” (Ne mondd, hogy homoszexuális) törvénynek csúfolja.

Pedig a Breitbart értesülése szerint a törvény szövege nem tartalmazza a homoszexuális szót, sőt, semmilyen konkrét nemi orientációra nincs benne utalás.

A címlapképen Donald Trump volt amerikai elnök beszél támogatóihoz az Ohio állambeli Delaware-ben tartott nagygyűlésen 2022. április 23-án. Forrás: MTI/EPA/David Maxwell