Brokkolis-halas tészta
Az olasz tészták választéka töménytelen. Az én konyhámban a figurás tészták is népszerűek, ez az étel napocska alakú durum tésztából készült. Kevés hozzávaló kell hozzá, gyors, egyszerű, egészséges. Használjátok ki a brokkoli szezont!
Hozzávalók:
35 dkg napocska vagy egyéb figurás tészta
40 dkg brokkoli
40 dkg fagyasztott alaszkai tőkehalfilé
8 dkg mozarella sajt
Só, frissen őrölt bors
1+1 teáskanál provence-i fűszerkeverék
3 gerezd fokhagyma
5 evőkanál olívaolaj
2 teáskanál citromlé
A halat pár órával az étel készítése előtt kivesszük a fagyasztóból, hogy felolvadjon. A brokkolit megmossuk, szárától megszabadítjuk, rózsáira szedjük. Az olasz tészták esetében a főzéshez nincs szükség olajra, csak sóra. Bőséges mennyiségű vizet forralunk, sós lobogó vízbe beletesszük a brokkolit és a tésztát, 5-10 percig főzzük. Attól függően, hogy milyen tésztát használunk, de a brokkolirózsáknak nem kell sok idő.
Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítünk, apróra vágjuk a fokhagymát, nagyobb darabokra a halat és megsütjük. Közben provence-i fűszerkeverékkel és borssal fűszerezzük a halat. Miután megsült, citromlével meglocsoljuk. Leszűrjük a brokkolit és a tésztát. Óvatosan összekeverjük a hallal úgy, hogy a tészta ne törjön össze, ízlés szerint még adhatunk hozzá fűszerkeveréket. Reszelt sajttal tálaljuk.