Brokkolis-halas tészta

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 15. szerkesztő

 

Az olasz tészták választéka töménytelen. Az én konyhámban a figurás tészták is népszerűek, ez az étel napocska alakú durum tésztából készült. Kevés hozzávaló kell hozzá, gyors, egyszerű, egészséges. Használjátok ki a brokkoli szezont!

Hozzávalók:

35 dkg napocska vagy egyéb figurás tészta

40 dkg brokkoli

40 dkg fagyasztott alaszkai tőkehalfilé

8 dkg mozarella sajt

Só, frissen őrölt bors

1+1 teáskanál provence-i fűszerkeverék

3 gerezd fokhagyma

5 evőkanál olívaolaj

2 teáskanál citromlé

A halat pár órával az étel készítése előtt kivesszük a fagyasztóból, hogy felolvadjon. A brokkolit megmossuk, szárától megszabadítjuk, rózsáira szedjük. Az olasz tészták esetében a főzéshez nincs szükség olajra, csak sóra. Bőséges mennyiségű vizet forralunk, sós lobogó vízbe beletesszük a brokkolit és a tésztát, 5-10 percig főzzük. Attól függően, hogy milyen tésztát használunk, de a brokkolirózsáknak nem kell sok idő.

Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítünk, apróra vágjuk a fokhagymát, nagyobb darabokra a halat és megsütjük. Közben provence-i fűszerkeverékkel és borssal fűszerezzük a halat. Miután megsült, citromlével meglocsoljuk. Leszűrjük a brokkolit és a tésztát. Óvatosan összekeverjük a hallal úgy, hogy a tészta ne törjön össze, ízlés szerint még adhatunk hozzá fűszerkeveréket. Reszelt sajttal tálaljuk.