Babylegs házilag – lépésről lépésre

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. január 23. szerkesztő

Ez egy olyan harisnya, aminek nincs fenékrésze, nem kell levenni pelenkázáskor, hanem rajta maradhat a baba lábán, ami így nem fázik annyira. Így persze van még egy ruhadarab, amit összekakizhat a gyerek az akció során, de legalább praktikus.                                              Folytatás…

A pelenkázás nálunk egy tortúra, útálom is rendesen. Nadrág, harisnya le, body kikapcsol zoknis lábfejek távoltartása a kakis pelenkától (lehetetlen!!!), aztán maga a pelenkacsere egy sajtkukaccal és az egész vissza. Szerettem volna a harisnyát kiiktatni, de nálunk hűvös van és egy kúszó baba lábára kell még egy réteg. Aztán olvastam egy cikket a babylegsről, amiben egy elég okos megoldásról volt szó. Ez egy olyan harisnya, aminek nincs fenékrésze, így nem kell levenni pelenkázáskor, hanem rajta maradhat a baba lábán, ami így nem fázik annyira. Így persze van még egy ruhadarab, amit összekakizhat a gyerek az akció során, de legalább praktikus. Egy kedves, kreatív ismerősöm felhívta a figyelmemet arra, hogy hordozásnál is hasznos, hiszen még egy réteget jelent a baba lábán, ami egyébként kilógna a kendőből. Már régóta szemezek egy divatos darabbal, hogy Flóra igazán trendi legyen, de nagyon drágának találtam. Így aztán megcsináltam itthon lyukas zoknikból. Igaz, hogy nem lett annyira cool, de legalább praktikus.

Az elkészítéshez az ötletet az itt található leírás adta, habár én egy kicsit máshogy csináltam. A vizuális típusú olvasók a lenti képeken találnak útmutatást.   

1.     Vegyél egy hosszúszárú (lyukas) zoknit és egy sima rövidszárút. Válassz olyat, aminek a gumírozott patent része jó szoros és nem nyúlt ki benne a gumi.

2.   Mérd le a delikvens lábhosszát és vágj le a hosszúszárú zokni szárából egy kb. ugyanakkora darabot.

3.     A rövidszárú zokniból csak a gumis része kell nekünk, azt is vágd le, de ne csak a gumírozott rész, hanem egy kis „anyagot” is.

4.     Fordítsd ki a részeket, pontosan illeszd egymáshoz és varrd össze.

5.     Fordítsd vissza a színére és kész is a babylegs.

 

Lemértem, 32 percig tartott megcsinálni, úgy, hogy 5 percig kötöttem a görcsöt a cérna végére (nem vagyok egy nagy varrófenomén). Készítsétek el és írjátok meg milyen lett. 

(Bevezető kép forrása: http://mamamibolt.blogspot.com/2011/01/baba-laba-babylegs.html)

 

 

Itt követheted a blogot a Facebookon: http://www.facebook.com/cumiesruzs

Itt követheted a blogot Twitteren: https://twitter.com/#!/Iziblogja