Citromos-mazsolás muffin

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 06. szerkesztő

Ez a muffin nagyon egyszerű, klasszikus sütemények ízére hajaz. Egyetlen egy titka van, hogy minőségi alapanyagokból lesz tökéletes. A recept eredetileg a Fahéj Magazin I. számában jelent meg, 2012 tavaszán.

 

Tavasszal indult el az új negyedéves gasztrodesign lap a Fahéj. Ez a recept a gyerekoldalra készült. Itt az újság címlapja, ha valakinek esetleg rémlik, hogy miről beszélek:)

 

Hozzávalók 12 darabhoz:

20 dkg finomliszt

fél zacskó sütőpor

2 db bio citrom

1 tojás

10 dkg barna nádcukor

15 dkg citromlekvár vagy keserű narancslekvár

1,7 dl joghurt

2 evőkanál vaj

fél rúd vanília kikapargatott belseje

5 dkg mazsola

2 evőkanál darált török mogyoró

díszítéshez: porcukor

A lisztben elkeverjük a sütőport. A citromokat megmossuk, szárazra töröljük, lereszeljük, és a liszthez adjuk a citromhéjat, és a mogyorót. A mazsolát átválogatjuk, és ezt is a száraz alapanyagokhoz adjuk. Ezután következik a nedves alapanyagok összeállítása. A tojást a cukorral, és a vaníliával simára keverjük. Hozzáadjuk a joghurtot és a lekvárt. Ha lekvár darabos, kanállal daraboljuk szét.

Olvasszuk fel a vajat, adjuk a nedves alapanyagokhoz, valamint az egyik citrom kifacsart levét. A nedves alapanyagokat kézi habverő segítségével dolgozzuk össze a száraz alapanyagokkal. A sütőt melegítsük elő 200 fokra. A szilikonos muffinformákat lisztezzük ki, a hagyományost béleljük ki papírral. A tésztát arányosan oszlassuk el a mélyedésekbe. 20-25 perc alatt süssük készre. A meleg muffinokat hintsük meg porcukorral.

Fotó: Csigó Zita

Fahéj Magazin a FB-on: http://www.facebook.com/fahejmagazin

GasztroRéka a FB-on: http://www.facebook.com/GasztroReka