Csicseriborsó curry

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. május 01. szerkesztő

A csicseriborsót – mint ahogy gondolom mindenki – az ovis énekből ismerem. Táplálékként pedig az indiai éttermekből. Első találkozásra megtetszett. Mióta megtudtam, hogy milyen értékes tápanyag, még jobban kedvelem. Sietős napokon már többször főztem ezt az egytálételt, amely csak pár alapanyagból áll és villámgyorsan elkészíthető.

Hozzávalók 2 személyre:

1 üveg bio csicseriborsó – nettó 21 dkg

5 dlsűrített paradicsomlé

2 dlvíz

3 evőkanál olívaolaj

1 fel vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

tengeri só, frissen őrölt bors

1 mokkáskanál curry

1 teáskanál tandoori masala fűszerkeverék

1 csokor petrezselyem, vagy friss koriander levél

 

A csicseriborsót lecsöpögtetjük, a vöröshagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. Egy lábasban olajat melegítünk, üvegesre pároljuk a hagymát és a hagymás alapon átforgatjuk a borsót. Megszórjuk indiai fűszerkeverékkel, curryvel és felöntjük paradicsomlével és vízzel. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymákat. Összeforgatjuk, és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk.