Ecetes tökfőzelék

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 25. szerkesztő

A tökfőzeléknél nálam az ecetes változat játszik, nem tudom elképzelni sárgabaracklekvárral, bár tudom, hogy sokan így szeretik. Azért jók ezek az alap magyaros ételek, hogy mindenki saját ízlésére tudja szabni! Igazi előnye, hogy gyorsan elkészül és olcsó. A rántást elhagytam, így könnyebb is.

Hozzávalók 3 adaghoz:

1 kg gyalult tök

1 csomag kapor

1 nagy fej vöröshagyma

4 dl tejföl

1 teáskanál őrölt pirospaprika

fűszersó, bors

1 evőkanál tárkonyos borecet

Tálaláshoz:

fasírt és kenyér

A hagymát apróra vágom, olajon üvegesre párolom. Hozzáadom a paprikát és lehúzom a lángról. Beleteszem a még fagyos tököt. Visszateszem a lángra. Várok míg a tök felolvad, és fűszerezem. Felforralom, pár percig főzöm. Hozzákeverem a tejfölt, és borecettel ízesítem. Fasírttal együtt tálalom.

Tipp: tejföl helyett készíthetitek tejszínnel is, a pirospaprikát tandori maszala fűszerkeverékre is cserélhetitek