Fehérboros-narancsos füge

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 07. szerkesztő

Friss vagy szárított fügéből is készíthetjük ezt a csodálatos desszertet. A fűszerek, a mandula, a fehérbor, és a narancsos olívaolaj egyaránt feldobják. Vanílafagyival a legjobb. Egyértelműen ünnepi desszert.:)

Hozzávalók:

16 db közepes méretű füge

2 teáskanál narancsos olívaolaj

1 db narancs

1 dl fehér desszert bor

2-3 evőkanál hántolt mandula

1 teáskanál fahéj

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 evőkanál méz

1 evőkanál vaj

Egy hőálló tálat kivajazunk. A fügéket megmossuk, levágjuk a szárukat, és negyedeljük, majd a tálba tesszük. A narancsot meghámozzuk, gerezdjeire szedjük és apróra vágjuk, ezt is a fügéhez adjuk. A gyümölcsöket meghintjük fűszerrel, mandulával, megcsorgatjuk mézzel. Meglocsoljuk narancsos olajjal és borral. 200 fokon kb. húsz perc alatt készre sütjük. Langyosan, vaníliafagyival tálaljuk, vagy önmagában is fogyaszthatjuk.

Kövess a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka