Fiesta batyu és Pita Pedro
Nem tudom, hogy gereációs “átok” vagy stílus kérdése, de szeretem a házi fast food-ot. Sőt igazándiból ezt szeretem. A büfében, gyorsétteremekben készített “gyári” változatokból pedig ötletet merítek. Így készült ez a szendvics is. Fűszeres vagy sima pita/tortilla is jó hozzá.
Kreativitásomat szabadjára eresztve sikerült előcsalogatnom gyermeki énem: az alapanyagokból kicsi figurát, Pita Pedrót is alkottam.
Nyilván nem autentikus recept, de nem is ez a célja. Ellenben egészséges és finom.:)
Fiesta batyu hozzávalók 4 személyre:
4 fűszeres mexikói pita v. tortilla lap, v. sima pita
1 nagyobb db paradicsom
1 db paprika
fejessaláta levelek
1 vastagabb szál sárgarépa
4 nagy evőkanál csemegekukorica konzerv
50 dkg csirkemellfilé
1 pohár joghurt
mexikói fűszerkeverék, bors, curry
olívaolaj
1 duci gerezd fokhagyma
1 lapos teáskanál méz
1 közepes fej lilahagyma, én kifelejtettem
A csirkemelleket megmosom, papírtörlőn leitatom róluk a vizet, és kockákra vágom. Megszórom mexikói fűszerkeverékkel és enyhén borsozom. Vékonyan kiolajozott serpenyőben aranybarnára sütöm.
A salátát megmosom, kiszárítom (nagyon jó erre például az IKEA salátacentrifugája). Pár darab szép levelet kiválasztok, és konyhai ollóval felvagdosom. A paprikát, paradicsomot megmosom, megtörlöm, felkarikázom.
A kukoricát lecsepegtetem. A répát meghámozom, leöblítem, és zöldséggyalun vékonyra szelem. A pitákat kicsit benedvesítem és mikróban megmelegítem (lehet kenyérpirítóban is, a tortillákat pedig serpenyőben, rakletten stb.) Ha kell, a húst is megmelegítem. Felvágom a pitákat.
Ráhalmozom a húst és a zöldségeket. A joghurtba belereszelem a fokhagymát, kicsi curryvel és mézzel ízesítem, és az így kapott szósszal leöntöm a batyuk tartalmát.
Pita Pedro:
Kalapja: a paprika csúcsából és répaszeletekből, feje egy szem kukoricából, teste pitából, poncsója salátából, gitárja paradicsomdarabból készült. Egy kicsi sült csirkedarabon állt, vázát pedig fogpiszkálók képezték.