Filléres babajátékok

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 17. szerkesztő

Visszatérve még a játékokhoz, azt is le kell szögeznünk, hogy amellett, hogy a babák a veszélyes, koszos-büdös eleve nem gyerekjáték rendeltetésű dolgokat szeretik, teljesen odavannak a faék egyszerűségű játékokért is. Itt van néhány tipp, hogy hogyan lehet olcsó, egyszerű, érdekes játékokat készíteni újrafelhasznált alapanyagokból, hiszen játék az egész világ.

Folytatás…

Azt hiszem Szili László írta a Kitolás című remekművében, hogy a kisfia a szemetesből kikukázott bkv jegy és levágott körömdarabkák pöckölésével töltötte el a legjobban az idejét. Na, azért ennyire nem vagyok megrögzött újrafelhasználó. 

Ami Flóránál nagyon bejött az a kispárna huzatba tett zörgős celofán volt. Fulladás fóbiás vagyok, ezért a kispárna végét levarrtam, nehogy kiszedje a fóliát. Ez 4-5 hónapos korban volt nagy kedvenc, mert jó volt neki fogdosni és zörgött is. 

A másik kedvenc játéka egy fél literes PET palack, amibe egy kevés egész borsot tettem. Lehet, hogy ciki, de ezzel még a mai napig elszórakozik, és a bors lassan porrá őrlődik benne. Sajnos lassan elérünk oda, hogy lecsavarja a kupakot és akkor már nem lesz olyan jó játék. Bors helyett lehet tarhonyát is használni, a lényeg, hogy hangot adjon.

Soha nem gondoltam, hogy én valaha hűtő mágnest fogok venni a nagyszénási százas boltban. Megtettem, mert most ez az új kedvenc. Igaz, hogy ez pénzbe került, de megérte. Olyan elmerülten tudja pakolgatni a hűtőre ezek a sza**kat, hogy öröm nézni. Már tudja, hogy csak az egyik fele tapad oda. Micsoda tapasztalások!

Ugyanilyen jó kis dolog a textillel töltött popsitörlős doboz, erről már írtam korábban, illetve nagyobb gyerekeknek a hangmemori, aminek a leírását itt találhatjátok.

 

Nálatok is volt kedvenc filléres babajáték?

Kapcsolódód bejegyzés: Unatkozik a gyerek? Pakold el a játékait!

 

 

Kövesd a blogot a Facebookon is: http://www.facebook.com/cumiesruzs

Kövesd a blogot a Twitteren is: https://twitter.com/#!/Iziblogja