Fokhagymás, rozmaringos sültburgonya

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 26. szerkesztő

 

A budapesti görög büféket nem csak kedvelem, hanem az itt szerzett ízélmények élénken élnek bennem. A következő étel elkészítésében a Baross utcában kóstolt burgonya inspirált. Önmagában vagy köretként fogyaszthatjuk. Sütés közben isteni illatot áraszt ez az étel.

Hozzávalók:

1 kg burgonya

5 evőkanál extra szűz olívaolaj

2-3 friss szál rozmaring vagy 2 evőkanál szárított rozmaring

3 duci gerezd fokhagyma

1 mokkáskanál őrölt bors

1 mokkáskanál tengeri só

Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A burgonyákat alaposan megmossuk és félbevágjuk, elhelyezzük őket a tepsiben. A friss rozmaringágról tépkedjük le a leveleket. A fokhagymákat megpucoljuk.

A rozmaringot összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal és olajjal. Az így kapott „páccal” megkenjük a burgonyákat. Használhatunk lúdtollat vagy szilikonecsetet. 5 percig teljes lángon, utána 180 fokon bő félórán át sütjük. Önmagában túróval vagy vajjal fogyasztjuk, köretként pedig natúr húsok mellé.

Kövess a Fb-on: http://www.facebook.com/GasztroReka