Fokhagymás, rozmaringos sültburgonya
A budapesti görög büféket nem csak kedvelem, hanem az itt szerzett ízélmények élénken élnek bennem. A következő étel elkészítésében a Baross utcában kóstolt burgonya inspirált. Önmagában vagy köretként fogyaszthatjuk. Sütés közben isteni illatot áraszt ez az étel.
Hozzávalók:
1 kg burgonya
5 evőkanál extra szűz olívaolaj
2-3 friss szál rozmaring vagy 2 evőkanál szárított rozmaring
3 duci gerezd fokhagyma
1 mokkáskanál őrölt bors
1 mokkáskanál tengeri só
Egy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral. A burgonyákat alaposan megmossuk és félbevágjuk, elhelyezzük őket a tepsiben. A friss rozmaringágról tépkedjük le a leveleket. A fokhagymákat megpucoljuk.
A rozmaringot összekeverjük a fokhagymával, sóval, borssal és olajjal. Az így kapott „páccal” megkenjük a burgonyákat. Használhatunk lúdtollat vagy szilikonecsetet. 5 percig teljes lángon, utána 180 fokon bő félórán át sütjük. Önmagában túróval vagy vajjal fogyasztjuk, köretként pedig natúr húsok mellé.
Kövess a Fb-on: http://www.facebook.com/GasztroReka