Fűszeres kukoricafánk (corn fritter), zöldfűszeres mártogatóval

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 27. szerkesztő

Lelkesen töltögetem fel a receptjeimet a Bonduelle és a Stahl.hu közös versenyére. Az édes kukoricaszemek jó alapul szolgálnak a corn fritterként elhiresült kukoricafánkhoz. A készítése eltérő, én sajtosan, fűszeresen szeretem és a tésztájába rizslisztet is teszek. Tv-nézéshez, baráti összejövetelekre, gyerekzsúrokra, uzsonnára vagy köretként kiváló csemege.

 

Hozzávalók 20 db fánkhoz:

1 doboz (nettó 28,5 dkg) Bonduelle Gold kukoricakonzerv

fél bögre rizsliszt

fél bögre fehérliszt

1 teáskanál sütőpor

1 tojás

1 evőkanál olaj

fél bögre tej

2 teáskanál curry

1 teáskanál római kömény

2 teáskanál reszelt parmezán

Tengeri só, frissen őrölt bors

1 teáskanál méz

2 bögre olaj a sütéshez

Mártogatóhoz:

4 dl 20%-os, krémes tejföl

2 szál friss kakukkfű

1 szál friss oregánó

3 gerezd fokhagyma

 

A liszteket összekeverem a sütőporral, csomómentesre keverem a felvert tojással, a tejjel és az olajjal. Hozzákeverem a fűszereket, a parmezánt, belecsurgatom a mézet. A konzervet lecsepegtetem, a kukoricát belekeverem a palacsintatészta-szerű masszába. 2,5 literes nyeles lábasban 2 bögre olajat melegítek. Amikor már elég forró az olaj, evőkanállal beleszaggatom a fánkot.

Egyszerre csak 3 darabot sütök ki, nehogy összetapadjanak. Sütés közben egyszer megforgatom, akkor jó, ha mind a két oldala aranybarna. A megsült fánkokat papírtörlővel kibélelt tányérokra szedem. A mártogatóhoz a zöldfűszereket megmosom, szárazra törlöm, leveleiket lecsipkedem. A friss fűszerekkel összekeverem a tejfölt, hozzáadom a zúzott fokhagymát. A fánkokba pálcikákat szúrok, így könnyen lehet mártogatni a fűszeres tejfölben.