Fűszeres répás szendvicskrém
Az egyszerű répás szendvicskrémet turbóztam fel indiai fűszerekkel. Az íze mégis harmonikus maradt. A recept eredetileg a Fahéj Magazin I. számában jelent meg, 2012 tavaszán.
Tavasszal indult el az új negyedéves gasztrodesign lap a Fahéj. Ez a recept a gyerekoldalra készült. Itt az újság címlapja, ha valakinek esetleg rémlik, hogy miről beszélek:)
Hozzávalók:
30 dkg sárgarépa
25 dkg natúr krémsajt
25 dkg natúr vajkrém
1 db citrom kifacsart leve
1 teáskanál curry
1 teáskanál őrölt római kömény
1 mokkáskanál szerecsendió
só, frissen őrölt bors
A répát megmossuk, megpucoljuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy aprítógép segítségével apróra zúzzuk. Meglocsoljuk a citrom levével. A sajtkrémet a vajkrémmel simára keverjük. A krémben elkeverjük a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fűszeres krémet alaposan összekeverjük a répával. A répás szendvicskrémet kenhetjük friss, vagy pirított bagett szeletekre. Illetve melegszendvicskrémként is felhasználhatjuk.
Fotó: Csigó Zita
Fahéj Magazin a FB-on: http://www.facebook.com/fahejmagazin?fref=ts
Gasztro Réka a FB-on: http://www.facebook.com/GasztroReka