Fűszeres répás szendvicskrém

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 01. szerkesztő

Az egyszerű répás szendvicskrémet turbóztam fel indiai fűszerekkel. Az íze mégis harmonikus maradt. A recept eredetileg a Fahéj Magazin I. számában jelent meg, 2012 tavaszán.

Tavasszal indult el az új negyedéves gasztrodesign lap a Fahéj. Ez a recept a gyerekoldalra készült. Itt az újság címlapja, ha valakinek esetleg rémlik, hogy miről beszélek:)

Hozzávalók:

30 dkg sárgarépa

25 dkg natúr krémsajt

25 dkg natúr vajkrém

1 db citrom kifacsart leve

1 teáskanál curry

1 teáskanál őrölt római kömény

1 mokkáskanál szerecsendió

só, frissen őrölt bors

A répát megmossuk, megpucoljuk. Nagylyukú reszelőn lereszeljük vagy aprítógép segítségével apróra zúzzuk. Meglocsoljuk a citrom levével. A sajtkrémet a vajkrémmel simára keverjük. A krémben elkeverjük a fűszereket. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A fűszeres krémet alaposan összekeverjük a répával. A répás szendvicskrémet kenhetjük friss, vagy pirított bagett szeletekre. Illetve melegszendvicskrémként is felhasználhatjuk.

Fotó: Csigó Zita

Fotó: Csigó Zita

Fahéj Magazin a FB-on: http://www.facebook.com/fahejmagazin?fref=ts

Gasztro Réka a FB-on: http://www.facebook.com/GasztroReka