Fűszeres répatorta, csokis-kókuszos krémmel
Hozzávalók:
A mértékegységem egy 2,5 dl-es bögre volt.
2,5 dl sárgarépa
1,5 dl nádcukor
2,5 dl liszt
1,5 dl olaj
3 evőkanál őrölt mandula
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 teáskanál sütőpor
Fél teáskanál szódabikarbóna
A forma kikenéséhez: liszt, vaj
Krém:
1 doboz -125 g- krémsajt
2 zacskó vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 evőkanál tortadarával kevert kókuszreszelék
Diszítéshez: színes cukorka
A répát megtisztítjuk, aprítóval finomra zúzzuk, vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A cukrot a tojással, az olajjal és a répával elkeverjük. A liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát és alaposan elkeverjük benne. A nedves alapanyagokkal összedolgozzuk a száraz hozzávalókat. A lényeg, hogy homogén masszát kapjunk.
Előmelegítjük a sütőt. Kikenjük és lisztezzük a formát, majd beleöntjük a folyékony tésztát.
175-180 fokon kb. 30 percig sütjük, és 10 percig pihentetjük még a meleg sütőben.
Közben elkészítjük a krémet.
A krémsajtot a vajjal, a cukrokkal és a csokis kókuszreszelékkel robotgép segítségével összedolgozzuk.
A tortát kiborítjuk a formából, és a langyos süteményt bekenjük krémmel. Megfelelő tányérra tesszük és cukorkákkal díszítjük. 1-2 órát várni kell, amíg a krém megszárad, ezután tegyük rá a gyertyákat.