Fűszeres répatorta, csokis-kókuszos krémmel

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. május 01. szerkesztő

Hozzávalók:

A mértékegységem egy 2,5 dl-es bögre volt.

2,5 dl sárgarépa

1,5 dl nádcukor

2,5 dl liszt

1,5 dl olaj

3 evőkanál őrölt mandula

1 teáskanál fahéj

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 mokkáskanál őrölt szerecsendió

1 teáskanál sütőpor

Fél teáskanál szódabikarbóna

A forma kikenéséhez: liszt, vaj

Krém:

1 doboz -125 g- krémsajt

2 zacskó vaníliás cukor

10 dkg vaj

3 evőkanál tortadarával kevert kókuszreszelék

Diszítéshez: színes cukorka

 

A répát megtisztítjuk, aprítóval finomra zúzzuk, vagy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük. A cukrot a tojással, az olajjal és a répával elkeverjük. A liszthez adjuk a sütőport, a szódabikarbónát és alaposan elkeverjük benne. A nedves alapanyagokkal összedolgozzuk a száraz hozzávalókat. A lényeg, hogy homogén masszát kapjunk.

Előmelegítjük a sütőt. Kikenjük és lisztezzük a formát, majd beleöntjük a folyékony tésztát.

175-180 fokon kb. 30 percig sütjük, és 10 percig pihentetjük még a meleg sütőben.

Közben elkészítjük a krémet.

A krémsajtot a vajjal, a cukrokkal és a csokis kókuszreszelékkel robotgép segítségével összedolgozzuk.

A tortát kiborítjuk a formából, és a langyos süteményt bekenjük krémmel. Megfelelő tányérra tesszük és cukorkákkal díszítjük. 1-2 órát várni kell, amíg a krém megszárad, ezután tegyük rá a gyertyákat.