Gombás piknik szendvics

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 12. szerkesztő

A recept ötlete Stahl Judit: Gyors házias ételek c. szakácskönyvéből ered. Ez a recept a könyv megjelenése óta az egyik kedvencemmé vált. Némi átalakítással elsősorban piknikes programokra készítem. Egy biztos, ha valaki egyszer megkóstolja, örök szövetséget köt ezzel a rém egyszerű étellel, és biztosan mosoly ül ki az arcára, történhet egyébként bármi!

Igaz nem próbáltam, de egy könnyű száraz fehérbor is jól csúszhat mellé.

Hozzávalók 2-3 személyre:

4 db kifli

40 dkg gomba

1 nagy csokor petrezselyem

2 db tojássárgája

1 pohár (tejfölös pohár) tejföl

5 dkg sajt

Só, bors

3-4 evőkanál vaj

A gombát megtisztítom, és a szárával együtt apró darabokra (kb. fél cm) vágom. Fölmelegítem a vajat, megpárolom rajta a gombát , és sóval, borssal ízesítem. A kifliket félbevágom, és a felét is kettévágom, magyarán negyedelem. A belsejüket kiszedem és apróra tépem. A tejföllel simára keverem a tojássárgáját. (Ha elég nagy a sárgája, elég egy is.) A gombát összekeverem a kiflibéllel, és az apróra vágott petrezselyemmel. A kifliket egy „bélelt” tepsibe teszem, és megtöltöm a gombával. Meglocsolom a tojásos tejföllel, megszórom reszelt sajttal. Előmelegített sütőben 200-220 fokon kb. 10-15 perc alatt készre sütöm. Melegen, hidegen egyaránt fogyasztható.

Kövess FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka