Gombás rakottkrumpli

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 17. szerkesztő

A rakott krumpli örök klasszikus, de időnként érdemes változtatni rajta. Ennek jegyében készítettem már franciásan besamellel, balkáni módon ajvárral, és most csak egyszerűen gombát adtam hozzá. 

Fő célom pedig az volt, hogy kipróbáljam, hogyan marad száraz még sem bántó az étel, ezért zsemlemorzsával szórtam ki a jénai alját.

 

Hozzávalók:

 

1 kg krumpli

 

7 db tojás

 

4 dl tejföl

 

25 dkg gomba

 

1 csokor petrezselyem

 

5 dkg kemény sajt

 

fűszersó, frissen őrölt bors

 

Sütéshez: 3 evőkanál olaj, kevés zsemlemorzsa

 

A krumplit megmossuk, héjában megfőzzük. 5 db tojást is megfőzünk. A krumplit és a tojásokat megpucoljuk. A krumplit karikára és a tojást felkarikázzuk. 

Egy jénait kiolajozunk és egyenletesen kibéleljük zsemlemorzsával. A petrezselymet megmossuk, apróra vágjuk

A maradék két tojást elkeverjük a tejföllel, a tojásos tejfölt petrezselyemmel, fűszersóval, borssal ízesítjük. A gomba konzervet leszűrjük, leöblítjük.

Az alapanyagokat a következőképpen rétegezzük: Egy sor krumpli, egy sor tojás, egy sor gomba, tejföl, aztán ugyanez mégegyszer, majd a jön még egy sor krumpli, tejföl és a reszelt sajt. 25-30 perc alatt készre sütjük. Savanyúsággal szenzációs!