Hamis smarni
Anno az IKEA-ban ettem először kuszkuszt, és egyből az jutott eszembe milyen jó császármorzsa készülhetne belőle. Valóban kiváló erre is. Ráadásul gyors, egyszerű, bárki eltudja készíteni.
Hozzávalók:
1 bögre = 2dl
1 bögre kuszkusz
2 bögre tej
fél bögre mazsola
2 teáskanál sütőrum – ez elhagyható
2 evőkanál méz
fél rúd vanília vagy 1 teáskanál vanília-eszencia
1 citrom héja
1 evőkanál kókusz reszelék
2 evőkanál vaj
Tálaláshoz: lekvár vagy szörp
A kuszkuszt mély, lezárható tálba tesszük. A mazsolát átválogatjuk, leöblítjük, meglocsoljuk rummal és 2 percre betesszük a mikróba. A kuszkuszhoz hozzáadjuk a mazsolát, a kókuszt, a citromhéjat, mézet, vaníliát. Alaposan összekeverjük az alapanyagokat. Felmelegítjük a tejet, és a forró tejet a kuszkuszra öntjük. Lefedjük és tíz percre állni hagyjuk. Ez idő alatt magába szívja a nedvességet a gabona. Hozzákeverjük a vajat. Tetszés szerint formákba tesszük, és így borítjuk a tányérokra. Lekvárral vagy szörppel kínáljuk.