Három “do-it-yourself” karácsonyi ajándékötlet, az utolsó pillanatokra

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. december 22. szerkesztő

Én ma csináltam meg őket. Az ötlet már rég megvolt, de mit szépítsem, lusta vagyok és csak halogattam. Nem is akartam elkészíteni, de erőt vettem magamon, hogy megmutassam, tényleg nem is olyan sok idő, energia és pénz. Ja igen, és még újrafelhasználtam is.

Folytatás…

Babának (1. kép):

A legtöbb baba szereti kihúzogatni a törlőkendőket a dobozukból, legalábbis az én gyerekem ebben éli ki magát mostanában. Aztán persze kiszopogatja belőle a szintetikus aloe és kamilla komponenseket, majd akkurátusan kiszárítja, hogy ne lehessen használni mikor éppen sürgősen kellene. Megelőztem a problémát és anyagdarabokat raktam egy DM-es törlőkendő dobozába. Rugalmas, pamut anyagokat kb. CD-tok nagyságú darabokra vágtam és úgy hajtogattam a dobozba, mint ahogy a törlőkendők voltak, hogy az egyik kihúzza a másikat (volt benne kihívás). A doboz 650 Ft volt, de ebből ugye lejön a benne levő törlőkendő ára, így max. 200 Ft-ból kijön ez a kis meglepetés és szerintem nagy örömöt tud okozni egy hardcore törlőkendő fogyasztónak.

Anyának (2. kép):

A zabpehelylisztes arcradír az én nagy találmányom. A zabpehelyliszt szappan tulajdonságú anyag, természetes, olcsó alternatívája az arctisztítóknak. Cukorral szoktam keverni, hogy radírozzon. Bébiételes üvegbe töltöttem a zabpehelylisztet, hozzákevertem 3 teáskanál cukrot és az egészet összekevertem. Szépen becsomagoltam (ugye szép??). Bekerülési költsége kb. 60 Ft. Írjunk hozzá használati utasítást is (mert szegény megajándékozott nem tudja, miért kap egy felcicomázott üveget tele liszttel): vegyél a tenyeredbe kétcsipetnyit, csepegtess hozzá annyi vizet, hogy masszát kapj és moss vele arcot.

Bevállalós fiatalabb lánynak (3. kép):

Pólósál. A férjem szerint elhasznált felmosófej újragondolása. Van igazság abban, amit beszél a szájával. Az ötlet innen van, ugyanitt találtok fázisfotókat és leírást is.