Házi pizza egyszerűen
Kevésbé autentikus ez a tészta, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Régen gyakran készítettem így pizzát, aztán elkevertem a receptjét. Hét év után visszakerült a barátnőmtől a recept, akinek a 19 éves születésnapomon sütöttem ilyet, és egész éjszaka Büszkeség és Balítéletet néztünk videón. Hamarosan 26 éves leszek, és azóta dvd-re váltottam, de ez a recept mindig jól jön.
Hozzávalók 32 cm átmérőjű pizzához:
Tésztához:
3 db közepes burgonya
1 dl tej
1 kockaélesztő
1 teáskanál cukor
40 dkg liszt
Feltétnek:
15 dkg sonka
1 konzerv csemege kukorica
1 kis gombakonzerv
1 db kis lilahagyma
2 evőkanál paradicsomszósz
9 dkg olívabogyó
1 teáskanál pizza fűszerkeverék
só, bors
10 dkg mozzarella sajt
A burgonyát megfőzzük, összetörjük, egy kis vizet adunk hozzá, és rászórjuk a lisztet.
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, ezt hozzáöntjük a lisztes krumplihoz és összedolgozzuk. Kinyújtjuk. Kiolajozott, kilisztezett formába tesszük és eligazítjuk.
A szélei lehetnek vastagabbak. Villával megszurkáljuk. A paradicsomot összekeverjük a fűszerekkel, megkenjük vele a tésztát. A sonkát apróra vágjuk, a konzerveket leszűrjük, leöblítjük. Az olívabogyóval is így járunk el. A hagymát karikára vágjuk, cikkeire szedjük. A sajtot lereszeljük. A feltétekkel kidíszítjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.