Házi pizza egyszerűen

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. szerkesztő

Kevésbé autentikus ez a tészta, de gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Régen gyakran készítettem így pizzát, aztán elkevertem a receptjét. Hét év után visszakerült a barátnőmtől a recept, akinek a 19 éves születésnapomon sütöttem ilyet, és egész éjszaka Büszkeség és Balítéletet néztünk videón. Hamarosan 26 éves leszek, és azóta dvd-re váltottam, de ez a recept mindig jól jön.

Hozzávalók 32 cm átmérőjű pizzához:

Tésztához:

3 db közepes burgonya

1 dl tej

1 kockaélesztő

1 teáskanál cukor

40 dkg liszt

 

Feltétnek:

 

15 dkg sonka

1 konzerv csemege kukorica

1 kis gombakonzerv

1 db kis lilahagyma

2 evőkanál paradicsomszósz

9 dkg olívabogyó

1 teáskanál pizza fűszerkeverék

só, bors

10 dkg mozzarella sajt

 

A burgonyát megfőzzük, összetörjük, egy kis vizet adunk hozzá, és rászórjuk a lisztet.

A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, ezt hozzáöntjük a lisztes krumplihoz és összedolgozzuk. Kinyújtjuk. Kiolajozott, kilisztezett formába tesszük és eligazítjuk.

A szélei lehetnek vastagabbak. Villával megszurkáljuk. A paradicsomot összekeverjük a fűszerekkel, megkenjük vele a tésztát. A sonkát apróra vágjuk, a konzerveket leszűrjük, leöblítjük. Az olívabogyóval is így járunk el. A hagymát karikára vágjuk, cikkeire szedjük. A sajtot lereszeljük. A feltétekkel kidíszítjük a tésztát. Előmelegített sütőben 200 fokon 25 percig sütjük.