Húsgombócos spagetti

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. május 12. szerkesztő

Az amerikai filmbekből, show műsorokból ismert húsgombócos spagettivel könnyen kedvezhetünk a gyerekeknek. Az alapötletet az egyik kedvenc bloggeremtől Horásztól vettem. Csupán arra kell figyelni, hogy minőségi alapnyagokat használjatok!

Hozzávalók 4-5 főre:

50 dkg sertés darálthús

2 fej lilahagyma

5 gerezd fokhagyma

5 dl sűrített paradicsom (Mutti)

1 db passzírozott paradicsom konzerv (Mutti)

4-5 levél friss bazsalikom

1-2 szál vagy 1 teáskanál oregáno

tengeri só, őrölt bors

1 teáskanál chiili vagy őrölt pirospaprika

50 dkg spagetti

olívaolaj

2 db tojás

ízlés szerint parmezán

 

A sütőt előmelegítem. Olívaolajjal kikenek egy mély és kisebb tepsit. A húst megszórom pirospaprikával, ízesítem óval, borssal. Hozzáadok egy fej apróra vágott hagymát, és tojással összefogom. Kis golyókat formázok belőle és a tepsibe helyezem, közepes lángon sütöm. (Nekem 39 húsgombócom lett). Bő sós, lobogó vízben kifőzöm a tésztát.

A paradicsomokat elkezdem melegíteni, hozzáadom a másik felaprított lilahagymát, aprítva a bazsalikomot, reszelve a fokhagymát és ízesítem sóval, frissen őrölt borssal és oregánóval. Amikor a húsgombócok elkezdenek pirulni (kb. 25 perc után), felöntöm a mártással és együtt sütöm tovább 10-15 percen keresztül.

A paradicsomos húsgolyót a tésztára szedem és megszórom reszelt parmezánnal.