Indiai stílusú lencseleves

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. szerkesztő

A lencse nem csak szerencsét hoz, hanem értékes alapanyag, az allergiások és cukorbetegek étrendjébe is felvehető. Ez az indiai jellegű gyors változat akár főételnek is beillik.

 

Hozzávalók:

40 dkg lencsekonzerv

1 fej vöröshagyma

5 dl sűrített paradicsom

2 evőkanál olívaolaj

6 dl víz

2 gerezd fokhagyma

1 teáskanál méz

1 mokkáskanál őrölt római kömény

1 teáskanál curry

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

1 mokkáskanál korianderpor

1 teáskanál őrölt pirospaprika

2 teáskanál bio fűszersó

 

Tálaláshoz:

4 szelet fekete erdei sonka

5 dkg keménysajt

4 szelet tortilla lap

 

A hagymákat megpucoljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és olívaolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és curryvel, majd félrehúzzuk a lángról és felöntjük vízzel. Ha a víz felmelegedett hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített konzervet, a paradicsomot, ízesítjük gyömbérrel, korianderrel, sóval és frissen őrölt borssal.

10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd félrehúzzuk és botmixerrel krémesre pürésítjük. A sonkát felkockázzuk és száraz serpenyőben takaréklángon ropogósra sütjük. A tortillalapokat is száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A levest a sonkával, reszelt sajttal és az india kenyér jellegű ropogós tortillalapokkal kínáljuk.