Indiai stílusú lencseleves
A lencse nem csak szerencsét hoz, hanem értékes alapanyag, az allergiások és cukorbetegek étrendjébe is felvehető. Ez az indiai jellegű gyors változat akár főételnek is beillik.
Hozzávalók:
40 dkg lencsekonzerv
1 fej vöröshagyma
5 dl sűrített paradicsom
2 evőkanál olívaolaj
6 dl víz
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál méz
1 mokkáskanál őrölt római kömény
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
1 mokkáskanál korianderpor
1 teáskanál őrölt pirospaprika
2 teáskanál bio fűszersó
Tálaláshoz:
4 szelet fekete erdei sonka
5 dkg keménysajt
4 szelet tortilla lap
A hagymákat megpucoljuk. A vöröshagymát apróra vágjuk, a fokhagymát lereszeljük és olívaolajon üvegesre pároljuk. Megszórjuk pirospaprikával és curryvel, majd félrehúzzuk a lángról és felöntjük vízzel. Ha a víz felmelegedett hozzáadjuk a lecsepegtetett, leöblített konzervet, a paradicsomot, ízesítjük gyömbérrel, korianderrel, sóval és frissen őrölt borssal.
10 percig főzzük, hogy az ízek összeérjenek, majd félrehúzzuk és botmixerrel krémesre pürésítjük. A sonkát felkockázzuk és száraz serpenyőben takaréklángon ropogósra sütjük. A tortillalapokat is száraz serpenyőben ropogósra sütjük. A levest a sonkával, reszelt sajttal és az india kenyér jellegű ropogós tortillalapokkal kínáljuk.