Joghurtos-almás káposztasaláta
Köretként vagy önálló fogásként is jól jöhet ez az egyszerű étel. Amellett, hogy nagyon finom, igazi C-vitamin bomba, amire így télen nagy szükségünk van. Aki szereti a savanyú káposztát, ennek a salátának nem tud ellenállni!
Hozzávalók:
50 dkg fehér savanyú káposzta
3 db közepes méretű alma
4 dl natúr joghurt
fél evőkanál méz
1 evőkanál mustármagos mustár
pár csepp citromlé
1 mokkáskanál őrölt római kömény
1 teásknaál tárkony
só, frissen őrölt bors
A káposztát lecsepegtetetem, összevágom. Az almát megmosom, meghámozom. Fogok egy salátástálat, beleteszem a káposztát, ráreszelem az almát. Az almát meglocsolom citromlé, hogy ne barnuljon meg. A joghurttal elkeverem a mustárt és a mézet, valamint a fűszereket. Az öntetet az almás káposztára öntöm, lefedem, és jól behűtöm.