Joghurtos-almás káposztasaláta

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 02. szerkesztő

Köretként vagy önálló fogásként is jól jöhet ez az egyszerű étel. Amellett, hogy nagyon finom, igazi C-vitamin bomba, amire így télen nagy szükségünk van. Aki szereti a savanyú káposztát, ennek a salátának nem tud ellenállni!

Hozzávalók:

50 dkg fehér savanyú káposzta 

3 db közepes méretű alma

4 dl natúr joghurt

fél evőkanál méz

1 evőkanál mustármagos mustár

pár csepp citromlé 

1 mokkáskanál őrölt római kömény

1 teásknaál tárkony

só, frissen őrölt bors

A káposztát lecsepegtetetem, összevágom. Az almát megmosom, meghámozom. Fogok egy salátástálat, beleteszem a káposztát, ráreszelem az almát. Az almát meglocsolom citromlé, hogy ne barnuljon meg. A joghurttal elkeverem a mustárt és a mézet, valamint a fűszereket. Az öntetet az almás káposztára öntöm, lefedem, és jól behűtöm.