Joghurtos-meggyes muffin

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. június 18. szerkesztő

A muffinokat nagyon kedvelem, de csak azt ami nem száraz, és ez éppen ilyen.  Mérőeszközként kiválóan megfelel a joghurtospohár. 

 

Hozzávalók 24 db-hoz:

1 pohár – 175g – natúr joghurt 

1,5 pohár nádcukor

fél dl olaj

fél csomag sütőpor

1 csomag vaníliás cukor

3 tojás

25 dkg meggy

1 csipet só

1 teáskanál őrölt fahéj

 

A meggyet megmossuk, kimagozzuk, félbe vágjuk. A cukrokat a tojássárgájával, az olajjal és a joghurttal simára keverjük, egy pici sót is teszünk hozzá. A lisztben elkeverjük a sütőport és a fahéjat. A fahéjas lisztet összekeverjük a nedves masszával. Tojásfehérjéből kemény habot verünk, és óvatosan ezt is a tésztába forgatjuk. Ha van szilikonos muffin formánk, akkor nem kell muffinpapír, ha nincs, használjunk. A muffin formákat félig töltjük. Meggyel kidíszítjük. Számoljuk meg előre hány szem meggyünk van és osszuk el arányosan. Előmelegített sütőben kb. 175 fokon sütjük 25-30 percig.