Kakkukfüves-gombás melegszendvics
A melegszendvics számomra örök joker, jöhet bármikor. Jamie Olivernek van egy grillezett gombás étele, amit mi némi módosítással melegszendvics formájában készítettem el. Finom és nagyszerű.:)
Hozzávalók:
8 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér
23 dkg csiperkegomba konzerv – vagy 35 dkg friss gomba
12 dkg mozzarella sajt
8 mokkáskanál kakukkfű
tengeri só, bors
8 teáskanál extra szűz olívaolaj
A csiperkét lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk. Friss gomba esetén meghámozzuk, felszeleteljük. Kevés vajon vagy olívaolajon, pici sóval megpároljuk. A kenyérszeleteket sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük.
A gombaszeleteket egyenletesen eloszlatjuk rajta. Mindegyik gombás kenyeret meglocsolunk egy-egy evőkanál olívaolajjal. Megszórjuk egy-egy csipet kakukkfűvel, pici sóval és kevés frissen őrölt borssal. A mozzarellát lereszeljük, megszórjuk vele a kenyereket.
Előmelegítjük a sütőt, 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megolvad és a kenyér kellemesen ropogós lesz.
Kövess a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka