Kakkukfüves-gombás melegszendvics

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 29. szerkesztő

A melegszendvics számomra örök joker, jöhet bármikor. Jamie Olivernek van egy grillezett gombás étele, amit mi némi módosítással melegszendvics formájában készítettem el. Finom és nagyszerű.:)

 

Hozzávalók:

8 szelet teljes kiőrlésű szendvicskenyér 
23 dkg csiperkegomba konzerv – vagy 35 dkg friss gomba
12 dkg  mozzarella sajt 
8 mokkáskanál kakukkfű 
tengeri só, bors 
8 teáskanál extra szűz olívaolaj

A csiperkét lecsepegtetjük, vékony szeletekre vágjuk. Friss gomba esetén meghámozzuk, felszeleteljük. Kevés vajon vagy olívaolajon, pici sóval megpároljuk. A kenyérszeleteket sütőpapírral vagy alufóliával bélelt tepsibe tesszük.

A gombaszeleteket egyenletesen eloszlatjuk rajta. Mindegyik gombás kenyeret meglocsolunk egy-egy evőkanál olívaolajjal. Megszórjuk egy-egy csipet kakukkfűvel, pici sóval és kevés frissen őrölt borssal. A mozzarellát lereszeljük, megszórjuk vele a kenyereket. 

Előmelegítjük a sütőt, 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt megolvad és a kenyér kellemesen ropogós lesz.

Kövess a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka