Kiengesztelő keksztekercs.

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. április 23. szerkesztő

   Itt hagytam a családot négy napra és kimentem Londonba, meglátogatni egy barátnőmet. Nekem hatalmas kikapcsolódás Domának (férjemnek) hatalmas feladat volt, de jelentem helytálltunk. Sok szempontból hasznos egy ilyen pár nap. Egy apa munka után együtt van a gyerekével két órát, míg a kicsi elmegy aludni, majd jön a hétvége, de igazán akkor sem érzi át az anyák hétköznapi sorsát, mert ketten vagyunk egy gyerekre. Viszont most teljes mértékben anya és apa lehetett. Barnus észre sem vette, hogy nem vagyok (ami ilyen korban normális), amikor viszont megérkeztem egész héten nyafizott és láttam, hogy csak azért van baja, mert szeretne a kezemben lenni. Az én kicsi csemetém, azóta anyamániában szenved, és wc-re sem mer elengedni nehogy, eltűnjek a lefolyón keresztül pár napra.
   Gondoltam kiengesztelem a srácokat és sütök nekik valami finomat. Nem éppen a legegészségesebb gyerekeknek, de néha édeset is kell enni.
   Hozzávalók:
   25dkg Darált háztartási keksz, 15dkg Margarin, 15 dkg Porcukor, 10dkg Dióbél, 10 dkg Csokoládé, 5 dkg Kakaó, 1 dl Fekete kávé, 1 db Tojás, 1 Vaníliás cukor, 0,3 dl Rum
   Elkészítés:
   A darált háztartási kekszet összekeverjük a dióval, kakaóval és kávéval. A porcukor felével édesítjük, rummal pedig ízesítjük. Alufólián ujjnyi vastag téglalapot nyújtunk belőle. A margarint a tojással simára keverjük, hozzáadjuk a maradék porcukrot és vaníliás cukrot, majd a tölteléket egyenletesen elkenjük a kekszlapon. Henger alakúra feltekerjük és a hűtőbe tesszük.