Kinek mit jelent a Karácsony?

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2011. november 24. szerkesztő

Utoljára akkor vártam így a Karácsonyt, amikor kicsi voltam. Testvéreimmel le kellett menni a Nagyihoz és amikor ott már meghozta a Jézuska az ajándékot egyszer csak hallottuk a lépcsőházban hogy csilingelnek az angyalok nálunk az emeleten. Úgy rohantunk felfelé, hogy alig érte a fokokat a lábunk és egyszer csak ott volt a hatalmas fa gyönyörűen feldíszítve, illatosan, alatta az ajándékokkal. De mégis a legnagyobb öröm akkor ért, amikor anyu kibontotta amit már hetek óta csináltam neki. Aztán telt múlt az idő és ez a szokásom még mindig megmaradt. Én még mindig készítettem az ajándékokat, de bevallom felmerült bennem a gondolat, hogy anyu már nem értékeli ezeket. Két éve amikor szülinapja volt írtam neki egy pár sort és annyira örült neki akár csak kicsi koromban, aztán felállt és egy dobozból elővette az összes általam készített kis meglepetést. Akkor értettem meg, hogy milyen fontos volt számára minden évben az én kis ajándékom. Hihetetlen jó érzés volt és aztán elmesélte, hogy anno talán tényleg nem hatotta meg annyira, mint most amikor ennyi év elteltével egy- egy költözésnél megtalálja őket. Most mindennél többre nőtt az értékük.
Idén, újra ezek a gyönyörű érzések kavarognak bennem, igaz Barnus még kicsi de szeretném ha a Karácsony neki is a legszentebb, legnyugodtabb Ünnep lenne. Mióta felnőttünk egy átlagos közös vacsorának tűnt az egész de így, hogy anyuka lettem más értelmet kapott ez a nap.
Egyszer Barnus nagypapája mesélte, hogy a férjem pont Karácsonykor lett nagyon beteg, olyan 6 éves volt úgy nézett ki, hogy nem engedik haza a korházból Szentestére. Hetekkel előtte szinte alig látták, emlékszik vissza a nagypapa, aztán egyszer csak a kórházban mondta nekik, hogy ha ő nem mehet haza, akkor nézzék meg az ágyát otthon. A szülők hazamentek benéztek az ágyba és telis tele volt Doma által készített ajándékokkal. Akkor jöttek rá, hogy azért ilyen szomorú mert Ő szerette volna átadni őket.
Ha van kedvetek érdemes megnézni ezt a kisfilmet, hogy kinek mit jelent a Karácsony! Amikor ezt megnéztem úgy döntöttem megosztom veletek a történetem. Esetleg ha nálatok is van hasonló édes egybeesés, írjátok meg nekem.