Kókuszos-ananászsos mangópüré

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. július 20. szerkesztő

Az Indiából származó mangó értékes gyümölcs, magas az A-vitamin és a béta-karotin tartalma, egyéb vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, és magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékonyan hat.

A mangó egyre több helyen kapható, tapasztalataim szerint mégsem eléggé elterjedt a mindennapi fogyasztás tekintetében. A sárgát-sárgával elv szem előtt tartásával, banánnal és ananásszal készítettem el, ezúttal pürének. A sárga ételeknek egyébként májvédő hatása van. Kókusszal és gyömbérrel ízesítettem, nem is kellett több neki.

A mangó fogyasztása 1,5 éves kortól ajánlott.

Hozzávalók 4 tálkához:

1 db érett mangó

35 dkg konzerv ananász vagy friss tisztított ananász

1 db érett banán

3 evőkanál kókuszreszelék, vagy pehely

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

Díszítéshez: mazsola

 

A mangót meghámozzuk, kockára vágjuk. A banán héját lehúzzuk és felkarikázzuk a gyümölcsöt. Az ananászt leszűrjük. Ha karikázott, akkor kockára vágjuk, ha friss, megpucoljuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket beletesszük a turmixgépbe, rászórjuk a kókuszt és fűszerezzük gyömbérrel. Az alapanyagokat összepürésítjük. Egy marék mazsolát átválogatunk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Mazsolával díszítjük a pürét.