Kókuszos-ananászsos mangópüré
Az Indiából származó mangó értékes gyümölcs, magas az A-vitamin és a béta-karotin tartalma, egyéb vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdag, és magas rosttartalma miatt az emésztésre is jótékonyan hat.
A mangó egyre több helyen kapható, tapasztalataim szerint mégsem eléggé elterjedt a mindennapi fogyasztás tekintetében. A sárgát-sárgával elv szem előtt tartásával, banánnal és ananásszal készítettem el, ezúttal pürének. A sárga ételeknek egyébként májvédő hatása van. Kókusszal és gyömbérrel ízesítettem, nem is kellett több neki.
A mangó fogyasztása 1,5 éves kortól ajánlott.
Hozzávalók 4 tálkához:
1 db érett mangó
35 dkg konzerv ananász vagy friss tisztított ananász
1 db érett banán
3 evőkanál kókuszreszelék, vagy pehely
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
Díszítéshez: mazsola
A mangót meghámozzuk, kockára vágjuk. A banán héját lehúzzuk és felkarikázzuk a gyümölcsöt. Az ananászt leszűrjük. Ha karikázott, akkor kockára vágjuk, ha friss, megpucoljuk és felkockázzuk. A gyümölcsöket beletesszük a turmixgépbe, rászórjuk a kókuszt és fűszerezzük gyömbérrel. Az alapanyagokat összepürésítjük. Egy marék mazsolát átválogatunk, megmossuk, lecsöpögtetjük. Mazsolával díszítjük a pürét.