Kókuszos-mandulás tejberizs

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 26. szerkesztő

Milyen az, ha egy dán étel olasz alapanyagokból készül egy magyar konyhában? Nem más, mint egy igazi kulináris randevú, amelyért a fogyasztóközönség hálás lesz. És ez az én tejberizsem.

Hozzávalók: 

 1 liter tej

1 bögre olasz „desszert” rizs (pl.: DeSpar Originaro rizs),

5 dkg durvára darált mandula

 5 dkg mazsola

1 evőkanál kókuszreszelék

1 citrom reszelt héja

negyed üveg rumaroma

1 zál vanília vagy egy teáskanál eszencia

2-3 evőkanál méz

2 dl habtejszín

A tejet vaníliarúddal vagy eszenciával, reszelt citromhéjjal felforraljuk. Hozzáöntjük a rizst és takarékon főzzük tovább. Ez a rizs gyorsan megpuhul, mindössze bő negyedóra kell neki. Folyamatosan kevergetjük, amíg jól megszívta magát. Egy lefedhető műanyag edénykébe beletesszük a mazsolát, felöntjük rumot és egy kis vízzel, majd pár percre betesszük a mikrohullámú sütőbe.

Leszűrjük, a rizshez adjuk és belekeverjük a kókuszreszeléket és a mandulát. Mézzel ízestjük, ami a meleg rizsben könnyen elolvad és szépen eloszlik. Miután a rizs kezd kihűlni, felverjük robotgéppel a tejszínt, és óvatosan beleforgatjuk a rizsbe. Végül a hűtőbe tesszük és várunk egy kicsit míg az ízek teljesen összeérnek és megfelelően hideg lesz a desszert. Cseresznye és eperszörppel valamint kakaóporral tálaljuk.

Kövess a Fb-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka