Kukoricás kuszkusz

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 01. szerkesztő

A kuszkusz a legegyszerűbb köret. Gyorsabb és sokkal jobb, mint a zacskós rizs. Zöldségekkel dusítva főétel is lehet. Édes változatban pedig hamis smarni. Keleti fűszereseknél és nagyobb élelmiszerboltokban kapható. Létezik külön kuszkusz fűszerkeverék is, amivel pikánsabb ízt érhetünk el.

Hozzávalók 4 személyre

1 bögre kuszkusz

1 bögre forró víz

1-2 kanál extra szűz olívaolaj vagy vaj

1 mokkáskanál kuszkusz fűszekeverék

1 doboz kukoricakonzerv

 

Egy bögre kuszkuszra ráöntöttem egy bögre forró vizet. 10 percig állni hagytam, és extra szűz olívaolajjal összekevertem. (Lehet vajjal is.) A kuszkusz mellé vásároltam kuszkusz fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyival ízesítettem, és hozzáadtam egy doboz kukoricakonzervet. 

Ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejfölt vagy majonézt.