Kukoricás kuszkusz
A kuszkusz a legegyszerűbb köret. Gyorsabb és sokkal jobb, mint a zacskós rizs. Zöldségekkel dusítva főétel is lehet. Édes változatban pedig hamis smarni. Keleti fűszereseknél és nagyobb élelmiszerboltokban kapható. Létezik külön kuszkusz fűszerkeverék is, amivel pikánsabb ízt érhetünk el.
Hozzávalók 4 személyre
1 bögre kuszkusz
1 bögre forró víz
1-2 kanál extra szűz olívaolaj vagy vaj
1 mokkáskanál kuszkusz fűszekeverék
1 doboz kukoricakonzerv
Egy bögre kuszkuszra ráöntöttem egy bögre forró vizet. 10 percig állni hagytam, és extra szűz olívaolajjal összekevertem. (Lehet vajjal is.) A kuszkusz mellé vásároltam kuszkusz fűszerkeveréket, egy mokkáskanálnyival ízesítettem, és hozzáadtam egy doboz kukoricakonzervet.
Ízlés szerint kínálhatunk hozzá tejfölt vagy majonézt.