Lekváros-diós sült alma

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. szerkesztő

A szentendrei karácsonyi vásárban a langalló mellett kemencében sült almát is árultak. Ott nem kóstoltam meg, de elhatároztam, hogy itthon is kipróbálom. Így született ez a gyors és egyszerű desszert, ami az illata miatt sem utolsó.

Hozzávalók:

4 db nagy, édes, piros alma

5 dkg dióbél

5 dkg mazsola

2 dl baracklekvár

1 teáskanál őrölt fahéj

1 mokkáskanál őrölt szegfűszeg

1 mokkáskanál őrölt gyömbér

 

Az almákat megmossuk, megtöröljük, almaszeletelővel vagy késsel eltávolítjuk a magházát. Az almaszeleteket hőálló tálba tesszük. A mazsolát átválogatjuk, leöblítjük, lecsöpögtetjük.
A fűszereket összekeverjük. Az almaszeleteket fűszerezzük, megszórjuk dióval, mazsolával, „meglocsoljuk” lekvárral. 200 fokon kb. 30 percig sütjük, melegen tálaljuk.