Márványcsoki

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 07. szerkesztő

A márványcsoki gyors, egyszerű édesség. Jó lehetőség arra, hogy a felbontott mogyoróvajat elhasználjuk. A csatos forma a legjobb hozzá. Formázhatjárok kiszuróval és késsel is.

Hozzávalók:

20 dkg fehér csoki

7 dkg mogyoróvaj

20 dkg jó minőségű étcsoki (nálam elefántos márkájú, pisztáciás)

2-3 evőkanál vaj + vaj a kikenéshez

2-3 evőkanál tejszín

smarties

 

Kétliteres lábasban fél liter vizet melegítek, beleteszem a párolóbetétet. Beletördelem a fehércsokit, és tejszínnel felolvasztom. Hozzákeverem a mogyoróvajat, és egy vastagon kivajazott 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába öntöm.

Kimosom a párolóbetétet. A csokoládét vajjal felolvasztom. (Ha sima csokival dolgozunk, szórjunk bele őrölt pisztáciát, vagy mandulát, esetleg diót.) A sötét csokis réteget a fehérre öntöm. Smarties-szal kidíszítem, ha már kicsit megdermedt. Hűvös helyen 2-3 órán keresztül hűtöm. Kiborítom és kiszaggatom a csokikat.

Ha a fehér réteg kerül felülre, akkor nem is kell díszítő cukor.