Mexikói sült bab
El sem tudjuk képzelni mennyi mindenre jó a babkonzerv. Nálam mindig van tartalékként a spájzban. Kedvelt mexikói ételt készítettem el, kicsit hazaira szabva, és a csípős ízt mellőzve. Kiváló főfogás vagy köret lehet.
Hozzávalók:
1 ek mustár
4 ek olaj
45 dkg vörösbab
1 dl joghurt
10 dkg godua sajt
1 mokkáskanál tarka bors
2 tk mexikói fűszerkeverék
1 tk római kömény
A babot lecsöpögtetjük, leöblítjük. Egy ovális jénai vagy egyéb tűzálló tálat kiolajozunk. A babot eloszlatjuk a tálban. Megszórjuk frissen őrölt borssal, mexikói fűszerkeverékkel, római köménnyel. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen meghintjük vele a babot. 200 fokon kb. 15 percig sütjük, addig amíg a sajt ráolvad, és a babok ropogósra sülnek. Melegen tálkákba szedjük. A mustár elkeverjük a joghurttal, és evvel az öntettel meglocsoljuk a babot. Chipsszel vagy kenyérrel kínáljuk. Lehet köret is.