Mexikói sült bab

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. február 27. szerkesztő

 

El sem tudjuk képzelni mennyi mindenre jó a babkonzerv. Nálam mindig van tartalékként a spájzban. Kedvelt mexikói ételt készítettem el, kicsit hazaira szabva, és a csípős ízt mellőzve. Kiváló főfogás vagy köret lehet.

 

Hozzávalók:

1 ek mustár

4 ek olaj

45 dkg vörösbab

1 dl joghurt

10 dkg godua sajt

 

1 mokkáskanál tarka bors

2 tk mexikói fűszerkeverék

1 tk római kömény

 

 

 

A babot lecsöpögtetjük, leöblítjük. Egy ovális jénai vagy egyéb tűzálló tálat kiolajozunk. A babot eloszlatjuk a tálban. Megszórjuk frissen őrölt borssal, mexikói fűszerkeverékkel, római köménnyel. A sajtot lereszeljük, és egyenletesen meghintjük vele a babot. 200 fokon kb. 15 percig sütjük, addig amíg a sajt ráolvad, és a babok ropogósra sülnek. Melegen tálkákba szedjük. A mustár elkeverjük a joghurttal, és evvel az öntettel meglocsoljuk a babot. Chipsszel vagy kenyérrel kínáljuk. Lehet köret is.