Mustáros burgonyasaláta

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. szeptember 25. szerkesztő

Tulajdonképpen nevezhetném kettő az egyben salátának is, hiszen ez a saláta átmenetet képez a klasszikus ecetes burgonyasaláta és a majonézes között, mondhatni, hogy a kettő keveréke,de mégis más. Az alapötletet Horváth Ilonától vettem, házi hot-doghoz készítettem el, de sok mindenhez el tudom képzelni, és önállóan is fogyasztható.

<--break->” src=”/sites/all/modules/wysiwyg/plugins/break/images/spacer.gif” title=”<--break-->” />Az eredeti recept fél kg rózsaburgonyát ír, de én a kifliburgonyát ajánlom. A rózsaburgonya jó minőségű, de könnyen szétfőhet. Ha valaki mégis a rózsaburgonyát választja, akkor pontosan figyelni kell,hogy mikor fő meg a burgonya, ezután le kell önteni róla a vizet,és még fedő alatt 20-30 percig pihentetni,és akkor nem esik szét.</p>
<p>Első lépésként megfőztem a burgonyát, megvártam amíg egy kicsit kihűl, és kockára vágtam. 2 nagyobb fej lilahagymát karikára vágtam,és a burgonyához adtam.</p>
<p mce_style=

Ezt követte az öntet. Jó nagy evőkanál mustármagos mustárt, 2 evőkanál ecettel, 1 evőkanál tejföllel, és 1 evőkanál saláta majonézzel, fűszersóval,borssal, és egy-két kiskanál szárított tárkonylevéllel elkevertem. 

Az alapanyagokat kisméretű kézi habverővel dolgoztam össze, így szép sima, csomómentes lett. Ráöntöttem a burgonyás hagymára, és jól elkevertem az egészet. A kész salátát egy órára a hűtőbe tettem, de érdemes akár két-három órát, akár egy éjszakát is pihentetni.

Tálalásnál főtt tojásszeletekkel dísztettem. Ehhez a mennyiséghez két db főtt tojás szükséges.