Mustáros burgonyasaláta
Tulajdonképpen nevezhetném kettő az egyben salátának is, hiszen ez a saláta átmenetet képez a klasszikus ecetes burgonyasaláta és a majonézes között, mondhatni, hogy a kettő keveréke,de mégis más. Az alapötletet Horváth Ilonától vettem, házi hot-doghoz készítettem el, de sok mindenhez el tudom képzelni, és önállóan is fogyasztható.
Ezt követte az öntet. Jó nagy evőkanál mustármagos mustárt, 2 evőkanál ecettel, 1 evőkanál tejföllel, és 1 evőkanál saláta majonézzel, fűszersóval,borssal, és egy-két kiskanál szárított tárkonylevéllel elkevertem.
Az alapanyagokat kisméretű kézi habverővel dolgoztam össze, így szép sima, csomómentes lett. Ráöntöttem a burgonyás hagymára, és jól elkevertem az egészet. A kész salátát egy órára a hűtőbe tettem, de érdemes akár két-három órát, akár egy éjszakát is pihentetni.
Tálalásnál főtt tojásszeletekkel dísztettem. Ehhez a mennyiséghez két db főtt tojás szükséges.