Narancsos sült kelbimbó

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. december 13. szerkesztő

A menzák rémes étele a kelbimbó. Pedig ez a zöldség is lehet finom, hogy ha megfelelően készítjük el. Karácsonyi köretnek ajánlom ezt a narancsos változatát.

 

Hozzávalók 2 személyre:

50 dkg kelbimbó

2-3 evőkanál olívaolaj

só, bors

5 dkg vaj

½ mag nélküli, édes narancs

1-2 teáskanál szezámmag

A kelbimbókról leszedegetettem a külső leveleit – ha szükség volt rá  – , megmostam, és lecsepegtettem. Félbevágtam. Sóval, borssal ízesített olívaolajban megforgattam. Előmelegített sütőben, bélelt tepsin a vágott felüket lefelé fordítva kezdtem el sütni, közepes lángon.

Félidőnél – kb. 10 perc után – megforgattam őket, és a másik oldalukat is sütöttem kicsit.

Miután megsült, egy kis lábasban felmelegítettem a vajat. Nem sokat játszottam vele, mert nagyon fröcskölt. Megmostam a narancsot, félbevágtam és a fél darab héját belereszeltem, a narancslevét pedig belefacsartam.

A sült zöldséget meglocsoltam a narancsos vajjal. Megszórtam szezámmaggal. Narancsszelettel díszítve tálaltam.