Narancsos sült kelbimbó
A menzák rémes étele a kelbimbó. Pedig ez a zöldség is lehet finom, hogy ha megfelelően készítjük el. Karácsonyi köretnek ajánlom ezt a narancsos változatát.
Hozzávalók 2 személyre:
50 dkg kelbimbó
2-3 evőkanál olívaolaj
só, bors
5 dkg vaj
½ mag nélküli, édes narancs
1-2 teáskanál szezámmag
A kelbimbókról leszedegetettem a külső leveleit – ha szükség volt rá – , megmostam, és lecsepegtettem. Félbevágtam. Sóval, borssal ízesített olívaolajban megforgattam. Előmelegített sütőben, bélelt tepsin a vágott felüket lefelé fordítva kezdtem el sütni, közepes lángon.
Félidőnél – kb. 10 perc után – megforgattam őket, és a másik oldalukat is sütöttem kicsit.
Miután megsült, egy kis lábasban felmelegítettem a vajat. Nem sokat játszottam vele, mert nagyon fröcskölt. Megmostam a narancsot, félbevágtam és a fél darab héját belereszeltem, a narancslevét pedig belefacsartam.
A sült zöldséget meglocsoltam a narancsos vajjal. Megszórtam szezámmaggal. Narancsszelettel díszítve tálaltam.