Olajbogyós spagetti

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 06. szerkesztő

Nagyon kedvelem az olajbogyót. A mediterrán illatvarázs, amit ez az étel hordoz, mennyei, minden nap betölthetné a konyhámat.:)

 

Hozzávalók:

25 dkg spagetti tészta

40 dkg hámozott paradicsom

6-8 evőkanál magozott olajbogyó vegyesen fekete és zöld

2-3 duci gerezd fokhagyma

1 közepes fej vöröshagyma

olívaolaj

oregánó, kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, só, frissen őrölt bors

 

A tésztát forró vízben, olajjal és sóval megfőzöm. A vöröshagymát és a fokhagymát megpucolom, apróra vágom. A paradicsomot a hagymákkal botmixerrel összepépesítem, hozzáadom a fűszereket. Legtöbbet az oregánóból, legkevesebbet a rozmaringból. Az olajbogyót nagyobb darabokra, karikára vágom. Fogok egy nagyméretű, mélyebb falú serpenyőt, kiolajozom. A meleg olajban átforgatom az olajbogyót, a leszűrt tésztát és ráöntöm a szószt. Az egészet jól elkeverem. Reszelt sajttal tálalom.

Tipp: ha van otthon fenyőmag, az is mehet hozzá!