Padlizsánkrém

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 27. szerkesztő

A padlizsánkrémet nagyon szeretem. Kert hiányában a padlizsánokat lángelosztón sütöm, és újításként aprítógép segítségével érem el a krémes állagot.

Hozzávalók:

2 nagy db vagy 3 közepes méretű padlizsán

3 duci gerezd fokhagyma

1 fej vöröshagyma

4 evőkanál extra szűz olívaolaj

só, bors

Tálaláshoz: 5 db főtt tojás

 

A padlizsánok minden oldalát megsütjük úgy, hogy a héja megégjen (ilyenkor levet ereszthet, érdemes a tűzhelyt fóliával előtte letakarni). Megvárjuk, amíg kihűl, majd fakéssel félbe vágjuk, és kikapargatjuk a húsát. Ha darabosra szeretnénk, akkor villával összetörjük, és apróra vágott hagymával, zúzott fokhagymával ízesítjük, sóval, borssal fűszerezzük.

A krémesebb változathoz pedig aprítógéppel, vagy botmixerrel simára dolgozzuk a megsült padlizsánt a hagymákkal és a fűszerekkel együtt, a végén pedig elkeverjük benne az olajat. Amíg a krém készül, megfőzzük a tojásokat. A padlizsánkrémmel megkent kenyereket tojásszeletekkel díszítjük.