Provence-i fűszerkeverék és sült kukorica
A sült kukorica önmagában és köretként is finom. Nem lehet ráunni.:) A legjobb ha a fűszerkeveréket magunk készítjük hozzá!
Provence-i fűszerkeverék
Hozzávalók:
1 kiskanál szárított rozmaring
1 kiskanál szárított kakukkfű
¼ kiskanál szárított levendulavirág
fél kiskanál köménymag
5 kiskanál nagyszemű só
+ egy normál méretű borsörlő
Fűszeres sült kukorica
Hozzávalók:
6 db közepes cső kukorica
1,5 evőkanál vaj
1 kiskanál provence-i fűszerkeverék
opcionálisan:
erdélyi kősó vagy tengeri só
A fűszerkeverék elkészítése:
Az összetevőket összekeverjük, és egy éjszakára légmentesen lezárva állni hagyjuk, majd másnap a fűszerőrlőbe töltjük. Arra nagyon kell figyelni, hogy milyen fűszert akarunk őrölni, mert van olyan őrlő, amiből kihullik a fűszer – hiszen borsra tervezték. A másik a só nagysága, ha tehetjük, minél nagyobb szemű sót válasszunk, és mindenképpen jó minőségűt.
A fűszerkeverék elvileg három hónapig őrzi meg aromáját, ezért nem érdemes óriási mennyiségben készíteni.
Fénykép forrása: wikipédia
A kukorica elkészítése:
A kukoricákat hajuktól megtisztítjuk, levágjuk a szárukat, megmossuk, szárazra töröljük. A vajjal alaposan elkeverjük a fűszerkeverékkel. A kukoricák mindkét oldalát megkenjük a fűszeres vajjal. Párosával alufóliába csomagoljuk. 180 fokon kb. 1 órát sütjük úgy, hogy félidőnél óvatosan megfordítjuk a csomagokat. Az utolsó 10 percben kicsit csökkenthetjük a hőmérsékletet. Durva szemű sóval tálaljuk.
Kövess a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka