Provence-i fűszerkeverék és sült kukorica

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 15. szerkesztő

A sült kukorica önmagában és köretként is finom. Nem lehet ráunni.:) A legjobb ha a fűszerkeveréket magunk készítjük hozzá!

 

 

Provence-i fűszerkeverék

Hozzávalók:

1 kiskanál szárított rozmaring

1 kiskanál szárított kakukkfű

¼ kiskanál szárított levendulavirág

fél kiskanál köménymag

5 kiskanál nagyszemű só

+ egy normál méretű borsörlő

 

Fűszeres sült kukorica

Hozzávalók:

6 db közepes cső kukorica

1,5 evőkanál vaj

1 kiskanál provence-i fűszerkeverék

opcionálisan:

erdélyi kősó vagy tengeri só

 

A fűszerkeverék elkészítése:

Az összetevőket összekeverjük, és egy éjszakára légmentesen lezárva állni hagyjuk, majd másnap a fűszerőrlőbe töltjük. Arra nagyon kell figyelni, hogy milyen fűszert akarunk őrölni, mert van olyan őrlő, amiből kihullik a fűszer – hiszen borsra tervezték. A másik a só nagysága, ha tehetjük, minél nagyobb szemű sót válasszunk, és mindenképpen jó minőségűt.

 

A fűszerkeverék elvileg három hónapig őrzi meg aromáját, ezért nem érdemes óriási mennyiségben készíteni.

Fénykép forrása: wikipédia

 

A kukorica elkészítése:

A kukoricákat hajuktól megtisztítjuk, levágjuk a szárukat, megmossuk, szárazra töröljük. A  vajjal alaposan elkeverjük a fűszerkeverékkel. A kukoricák mindkét oldalát megkenjük a fűszeres vajjal. Párosával alufóliába csomagoljuk. 180 fokon kb. 1 órát sütjük úgy, hogy félidőnél óvatosan megfordítjuk a csomagokat. Az utolsó 10 percben kicsit csökkenthetjük a hőmérsékletet. Durva szemű sóval tálaljuk.

Kövess a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka