Rukkolás szendvicsebéd

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 02. szerkesztő

A gyorsétterem kiváló alternatívája lehet egy gazdag szendvics. Ez az összeállítás vendégváró csemegének sem utolsó. Az alapanyagokat a piacon, az Aldiban vagy Lidl-ben érdemes beszerezni.

Egyik nagy kedvencem, a rukkola, idén megpróbálkozom a termesztésével is. A többi hozzávaló is nagy kedvencem.:)

 

Hozzávalók 1 személyre:

1 db paradicsomos ciabatta

fél marék rukkola

1-2 szelet feketeerdei sonka

2 nagy szelet paradicsom

Kecskesajt vagy feta

5-6 db olajbogyó

mediterrán fűszerkeverék

 

A ciabattákat félbevágom. A rukkolákat megmosom, lecsöpögtetem, megtörlöm. A ciabattákon egyenletesen elosztom. A sonkát 2-3 cm-es darabokra, az olajbogyókat karikára, a sajtot kis kockára vágom, és eloszlatom a hozzávalókat a rukkolaágyon. Két szép nagy szelet paradicsomkarikát vágok, a szendvicsek tetejére helyezem, és megszórom fűszerkeverékkel.