Rukkolás szendvicsebéd
A gyorsétterem kiváló alternatívája lehet egy gazdag szendvics. Ez az összeállítás vendégváró csemegének sem utolsó. Az alapanyagokat a piacon, az Aldiban vagy Lidl-ben érdemes beszerezni.
Egyik nagy kedvencem, a rukkola, idén megpróbálkozom a termesztésével is. A többi hozzávaló is nagy kedvencem.:)
Hozzávalók 1 személyre:
1 db paradicsomos ciabatta
fél marék rukkola
1-2 szelet feketeerdei sonka
2 nagy szelet paradicsom
Kecskesajt vagy feta
5-6 db olajbogyó
mediterrán fűszerkeverék
A ciabattákat félbevágom. A rukkolákat megmosom, lecsöpögtetem, megtörlöm. A ciabattákon egyenletesen elosztom. A sonkát 2-3 cm-es darabokra, az olajbogyókat karikára, a sajtot kis kockára vágom, és eloszlatom a hozzávalókat a rukkolaágyon. Két szép nagy szelet paradicsomkarikát vágok, a szendvicsek tetejére helyezem, és megszórom fűszerkeverékkel.