Sajtos-sonkás gombafejek

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. július 20. szerkesztő
A sonka, gomba, sajt triót sokan szeretik. Ezt az egyszerű fogást önmagában előételként is fogyaszthatjátok, vagy körettel főfogásnak is jó. A lényeg, hogy nagyobb, tölthető gombafejeket válasszatok.
 
Hozzávalók:
1 kg csiperke gomba
20 dkg sonka
10 dkg kemény sajt
10 dkg natúr sajtkrém
3 evőkanál vaj
só, frissen őrölt bors
 
A gombákat megtisztítjuk, a szárát ne dobjuk ki, használjuk fel levesnek. A sonkát kiskockára vágjuk, a sajtot lereszeljük. Tegyük egy keverőtálba, fűszerezzük. Vajjal és sajtkrémmel keverjük össze. A gombafejeket tegyük egy alufóliával vagy sütőpapírral bélelt tepsire. Töltsük meg a gombákat. Előremelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.Rizzsel és majonézzel tálaljuk.