Sárgaborsó-krémleves, pirított hagymával
Selymes, tartalmas téli leves, némi indiai beütéssel. Egyszerűen könnyű és finom. A menzás sárgaborsóleves a nyomdokaiba sem léphet.
Hozzávalók:
50 dkg száraz sárgaborsó
5 dl natúr joghurt
5 duci gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál őrölt kömény
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 teáskanál curry
Tálaláshoz:
pirított hagyma
grana padano vagy parmezán
A borsót átválogatjuk, megmossuk, egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, és még egyszer átöblítjük. Megpucoljuk a fokhagymákat. Olívaolajat melegítünk, ráreszeljük a fokhagymát.
A leszűrt borsót hozzáadjuk, összeforgatjuk a fokhagymás alappal. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezzük, és puhára főzzük. Ha kell, az elfőtt vizet pótoljuk. Amint megfőtt, kiveszünk belőle két merőkanállal és félretesszük. A többit turmixgépbe öntjük, és a joghurttal összeturmixoljuk. Legvégül összekeverjük az egész szemeket a turmixolt levessel.
Pirított hagymával és frissen reszelt sajttal tálaljuk.