Sárgaborsó-krémleves, pirított hagymával

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. szerkesztő

Selymes, tartalmas téli leves, némi indiai beütéssel. Egyszerűen könnyű és finom. A menzás sárgaborsóleves a nyomdokaiba sem léphet.

Hozzávalók:

 

50 dkg száraz sárgaborsó 
5 dl natúr joghurt 
5 duci gerezd fokhagyma 
3 evőkanál olívaolaj
1 mokkáskanál őrölt kömény 
1 teáskanál só 
1 mokkáskanál bors 
1 teáskanál curry

Tálaláshoz:

pirított hagyma 
grana padano vagy parmezán

A borsót átválogatjuk, megmossuk, egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Leöntjük róla a vizet, és még egyszer átöblítjük. Megpucoljuk a fokhagymákat. Olívaolajat melegítünk, ráreszeljük a fokhagymát. 

A leszűrt borsót hozzáadjuk, összeforgatjuk a fokhagymás alappal. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Fűszerezzük, és puhára főzzük. Ha kell, az elfőtt vizet pótoljuk. Amint megfőtt, kiveszünk belőle két merőkanállal és félretesszük. A többit turmixgépbe öntjük, és a joghurttal összeturmixoljuk. Legvégül összekeverjük az egész szemeket a turmixolt levessel.

Pirított hagymával és frissen reszelt sajttal tálaljuk.