Sonkás fritatta

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. június 15. szerkesztő

A fémnyelű serpenyő nagyon hasznos eszköz, ez az étel is abban készült. Ráadásul anno a Két cica konyhája blogon nyertem vele egy cicás konyhai órát.

Hozzávalók 6 személyre:

15 dkg edami sajt

20 dkg sonka

1 mokkáskanál fekete bors

6 db tojás

2 evőkanál vaj

50 dkg spagetti

1 teáskanál só

2 szál újhagyma

A tésztát al dantera főzzük. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

Felverjük a tojásokat, belekeverjük a sonkát, a sajtot, a hagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Egy sütőben is használható serpenyőben vagy kerámiaedényben felolvasztjuk a margarint, megforgatjuk rajta a tésztát és felöntjük a sonkás tojással. A tűzhelyen remegősre sütjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. A fém serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával, hogy ne égessük meg a kezünket.