Sonkás fritatta
A fémnyelű serpenyő nagyon hasznos eszköz, ez az étel is abban készült. Ráadásul anno a Két cica konyhája blogon nyertem vele egy cicás konyhai órát.
Hozzávalók 6 személyre:
15 dkg edami sajt
20 dkg sonka
1 mokkáskanál fekete bors
6 db tojás
2 evőkanál vaj
50 dkg spagetti
1 teáskanál só
2 szál újhagyma
A tésztát al dantera főzzük. A sonkát és a hagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Felverjük a tojásokat, belekeverjük a sonkát, a sajtot, a hagymát, a sót és a frissen őrölt borsot. Egy sütőben is használható serpenyőben vagy kerámiaedényben felolvasztjuk a margarint, megforgatjuk rajta a tésztát és felöntjük a sonkás tojással. A tűzhelyen remegősre sütjük, majd előmelegített sütőben 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük. A fém serpenyő nyelét tekerjük be alufóliával, hogy ne égessük meg a kezünket.