Sonkás-fügés kifli
Fügés szendvics? Igen! Feltétként fokhagymás, zöldfűszeres magyar grillsajtot használtam, amely valóban nem olvad el hő hatására. Gyorsan elkészíthető, simán eltudom képzelni borkorcsolyának is, vagy vendégváró falatnak.
Hozzávalók 4 főre:
6 db kifli
18 szelet füstölt sonka
12 db közepes méretű füge
20 dkg grillsajt vagy mozzarella
vaj
A sütőt előmelegítjük. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral. A kifliket félbevágjuk, és megkenjük vajjal. Minden fél kiflire másfél szelet sonkát teszünk. A fügéket megmossuk, levágjuk a szárukat, felszeleteljük a gyümölcsöt, majd a szendvicsekre helyezzük. A sajtot feldaraboljuk és egyenletesen elosztjuk a szendvicseken. Közepes lángon ropogósra sütjük.