Sonkás-fügés kifli

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2014. május 01. szerkesztő

Fügés szendvics? Igen! Feltétként fokhagymás, zöldfűszeres magyar grillsajtot használtam, amely valóban nem olvad el hő hatására. Gyorsan elkészíthető, simán eltudom képzelni borkorcsolyának is, vagy vendégváró falatnak.

 

Hozzávalók 4 főre:

 

6 db kifli

18 szelet füstölt sonka

12 db közepes méretű füge

20 dkg grillsajt vagy mozzarella

vaj

 

A sütőt előmelegítjük. A gáztepsit kibéleljük sütőpapírral. A kifliket félbevágjuk, és megkenjük vajjal. Minden fél kiflire másfél szelet sonkát teszünk. A fügéket megmossuk, levágjuk a szárukat, felszeleteljük a gyümölcsöt, majd a szendvicsekre helyezzük. A sajtot feldaraboljuk és egyenletesen elosztjuk a szendvicseken. Közepes lángon ropogósra sütjük.