Spenótos-tonhalas tagliatelle

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. április 22. szerkesztő

A spenót nagyon egészséges zöldség, én gyakran fogyasztom. Sőt, 4. osztályos koromban Popeye-nek öltöztem be az iskola farsangon. Ez a tészta könnyű és tápláló. Ha friss spenótból készítjük, még finomabb. Fagyasztott verzióval pedig mindig jól jöhet, ha gyors vacsora kell és elfelejtettünk vásárolni.

Hozzávalók 2 főre:

40 dkg fagyasztott spenót vagy 60 dkg friss spenót

1 dl főzőtejszín

1 fej vöröshagyma

20 dkg tonhal (konzerv)

50 dkg száraz tagliatelle, vagy széles metélt

2-3 gerezd fokhagyma

2 evőkanál vaj

frissen őrölt bors, só

1 mokkáskanál szerecsendió

8 dkg parmezán vagy grana pradano

 

A tésztát bő sós vízben kifőzzük. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk.

Serpenyőben vajat melegítünk, üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett halkonzervet. A fagyasztott spenótot felengedjük a hagymás alapon. Vagy a friss spenótot megpucoljuk és megpároljuk, összepürésítjük. Utána tesszük a hagymás alapra.

Gyakori keveréssel készítjük a mártást. A fokhagymákat megpucoljuk és fokhagymanyomóval összezúzzuk. Őrölt szerecsendióval, sóval, frissen őrölt borssal ízesítjük. A tésztát tányérokra szedjük, egyenlően szétosztjuk rajta a mártást.

Sajtot reszelünk a tetejére.