Sült bundáskenyér
Feltétként vagy önálló fogásként is kiválló. Nagyon nagy előnye, hogy nem tocsog az olajban. Só és bors helyett pizza fűszerkeveréket használtam, de fűszerezhetjük kedvünk szerint.
Hozzávalók:
3 db tojás
1 dl tej
4-5 szelet szikkadt kenyér
1-2 teáskanál pizza fűszerkeverék
vagy provence-i fűszerkeverék
5 dkg vaj
5 dkg kemény sajt
Előmelegítem a sütőt. A tojásokat a tejjel és a fűszerkeverékkel, kézi habverő segítségével felverem. A kenyerekről levágom a héját, és félbevágom. Egy kisebb tepsit alufóliával kibélelek, és kikenem vajjal. A kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenem vajjal, és a tojásba mártogatom, úgy, hogy jól megszívja magát. A kikent tepsibe teszem a szeleteket, kicsi helyet hagyok a kenyerek között. Félidőnél megfordítom. Addig sütöm, míg halványbarna lesz a színe. (Konkrét időt nem tudok írni, mindig nézegettem – elvégre nem piskóta, közepes lángon sütöttem, nem kell neki sok idő.) Még amikor forró, megszórom reszelt sajttal, jelen esetben mozzarellával.
Laktató, mégis könnyű!
Keress a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka