Sült bundáskenyér

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. november 12. szerkesztő

Feltétként vagy önálló fogásként is kiválló. Nagyon nagy előnye, hogy nem tocsog az olajban. Só és bors helyett pizza fűszerkeveréket használtam, de fűszerezhetjük kedvünk szerint.

Hozzávalók:

3  db tojás

1 dl tej

4-5 szelet szikkadt kenyér

1-2 teáskanál pizza fűszerkeverék

vagy provence-i fűszerkeverék

5 dkg vaj

5 dkg kemény sajt

Előmelegítem a sütőt. A tojásokat a tejjel és a fűszerkeverékkel, kézi habverő segítségével felverem. A kenyerekről levágom a héját, és félbevágom. Egy kisebb tepsit alufóliával kibélelek, és kikenem vajjal. A kenyerek mindkét oldalát vékonyan megkenem vajjal, és a tojásba mártogatom, úgy, hogy jól megszívja magát. A kikent tepsibe teszem a szeleteket, kicsi helyet hagyok a kenyerek között. Félidőnél megfordítom. Addig sütöm, míg halványbarna lesz a színe. (Konkrét időt nem tudok írni, mindig nézegettem – elvégre nem piskóta, közepes lángon sütöttem, nem kell neki sok idő.) Még amikor forró, megszórom reszelt sajttal, jelen esetben mozzarellával.

Laktató, mégis könnyű!

Keress a FB-on is: http://www.facebook.com/GasztroReka