Sült őszibarack kompót
Gyors és egyszerű édesség. Őszibarackból és sárgabarackból egyaránt készülhet. Kiváló vaníliafagyi mellé desszertnek, de akár húshoz is fogyaszthatjuk.
Hozzávalók:
70 dkg őszibarack
2 evőkanál méz
3 teáskanál sütőrum – elhagyható
1 teáskanál fahéj
1 mokkáskanál gyömbér
1 mokkáskanál őrölt szerecsendió
1 evőkanál vaj
vaníliafagyi
Vizet forralunk. A barackokat a forró vízbe mártjuk, hogy könnyen le tudjuk húzni a héját. Miután ezt megtettükk, félbevágjuk és eltávolítjuk a magokat. A sütőt előmelegítjük. Egy hőálló tálat kivajazunk. Beletesszük a fél barackokat. Megszórjuk fűszerekkel, meglocsoljuk rummal és mézet csorgatunk rá. 180 fokon 25 percig sütjük. Hideg vaníliafagyival forrón tálaljuk.
Kövess a FB-on: http://www.facebook.com/GasztroReka