Tárkonyos répakrémleves, fetával
Hidegen és melegen is finom ez a leves. Most pont itt van az ideje tartalmas, selymes, vitamindús leveseknek. Próbáljátok ki! Sárgát sárgával elven került bele a kurkuma. A sárga ételeknek egyébként májvédő hatása van.
Hozzávalók 6 személyre:
1 kg sárgarépa
1 db citrom
5 dl tej
5 dl zöldség vagy húsleveslé – lehet bio leveskockából is
1 mokkáskanál kurkuma
2 teáskanál tárkony
só, bors
3 gerezd fokhagyma
10 dkg fetasajt
A sárgarépákat megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a fokhagymával együtt megsütjük. A sült répákat összevágjuk és a fokhagymával együtt beletesszük a turmixba, fűszerezzük. Belefacsarjuk a citromot és felöntjük tejjel, és a főzőlével. (A főzőlevet ne forrón tegyük a turmixba, mert elrepedhet.) Simára mixeljük.
Hűtőbe tesszük, hidegen kínáljuk, kockára vágott fetasajttal.
Kövess a FB-on:http://www.facebook.com/GasztroReka