Tárkonyos répakrémleves, fetával

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 07. szerkesztő

Hidegen és melegen is finom ez a leves. Most pont itt van az ideje tartalmas, selymes, vitamindús leveseknek. Próbáljátok ki! Sárgát sárgával elven került bele a kurkuma. A sárga ételeknek egyébként májvédő hatása van.

Hozzávalók 6 személyre:

1 kg sárgarépa

1 db citrom

5 dl tej

5 dl zöldség vagy húsleveslé – lehet bio leveskockából is

1 mokkáskanál kurkuma

2 teáskanál tárkony

só, bors

3 gerezd fokhagyma

10 dkg fetasajt 

A sárgarépákat megmossuk, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, és a fokhagymával együtt megsütjük. A sült répákat összevágjuk és a fokhagymával együtt beletesszük a turmixba, fűszerezzük. Belefacsarjuk a citromot és felöntjük tejjel, és a főzőlével. (A főzőlevet ne forrón tegyük a turmixba, mert elrepedhet.) Simára mixeljük.

Hűtőbe tesszük, hidegen kínáljuk, kockára vágott fetasajttal.

Kövess a FB-on:http://www.facebook.com/GasztroReka