Tárkonyos salátaleves és egy virtuális potluck a Food Revolution Napra

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. május 19. szerkesztő

Magyarország is csatlakozott a Jamie Oliver által életre hívott Food Revolution Day-hez, amit május 19-én tartottak világszerte. A nap célja, hogy megismerjük és megszeressük az egészséges ételeket.

Dívány Alapkonyhás csapatunk egy virtuális potluck-ot szervezett erre az eseményre. Teljes menüsort készítettünk, mindenki más-más fogást. Nálam a levest találjátok, de nézzétek meg a többi receptet is blogger társaimnál.

Vegasztrománia Anna – Zöldséges quinoa falatok

Gasztro Réka – Salátaleves

A’la carte Kriszti – Petrezselymes quinoa saláta

Zizi Kalandjai Zita – Vaníliás mézes rebarbara galette

 

Jamie videója:

 
Tárkonyos salátaleves, borecettel
 
Hozzávalók 6 személyre:
 
1 nagy fejessaláta
1 db vöröshagyma
1 evőkanál liszt
1,3 l zöldségalaplé 
v.
1,3 l víz+1 bio leveskocka
1 mokkáskanál őrölt kömény
2-3 teáskanál szárított tárkony
v.
1-2 ág friss tárkony
tengeri só, frissen őrölt bors
6 mokkáskanál Tokaji tárkonyos borecet
2-3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
 
Tálaláshoz:
ízlés szerint: főtt tojás, szezámmag, levesgyöngy, sajt
 

A salátát alaposan megmossuk, salátacentrifugával megszárítjuk, apróra vágjuk a saláta leveleit. Célszerű ollóval, mert így gyorsabb. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A hagymát megpároljuk, rászórjuk a lisztet és a köményt, csomómentesre keverjük, majd összeforgatjuk a salátával. Felöntjük alaplével, fűszerezzük zúzott fokhagymával, tárkonnyal, sóval, borssal. Mikor a saláta már nagyjából megfőtt, beleöntjük a tejszínt és botmixerrel pürésítjük a levest. Forrón tányérokba szedjük, mindegyik adaghoz adunk egy mokkáskanál borecetet. Ízlés szerint főtt tojással, szezámmaggal, vagy reszelt sajttal és levesgyönggyel fogyasszuk.

 
 
 
 

 

 

Kapcsolódó cikkek

2014. június 15.

Gyors bableves

2014. június 15.

Norvég gyümölcsleves, fagyival