Tökmagolajos rukkolasaláta

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2013. február 02. szerkesztő

Ezt a salátát számtalanszor elkészítettem már. Hetekig ellenélk vele. A fűszerezésen időnként variálok és a paprika is opcionálisan kerül bele, de az is előfurdult már, hogy sonkacsipsszel bolondítottam meg.

Hozzávalók 4 adaghoz:

1 csomag – 12 dkg- rukkola

12 dkg datolya paradicsom

8 dkg olívabogyó

10 dkg feta sajt

1 nagy zöldpaprika vagy kaliforniai vagy kápia

1 vastagabb szál újhagyma

1 teáskanál szárított bazsalikom vagy 2-3 levél friss

só, bors

1 teáskanál tökmagolaj

A rukkolát megmosom, lecsöpögtetem. A paradicsomot megmosom, az olajbogyót lecsepegtetem, és az újhagymához hasonlóan szintén karikára vágom. A paprikát megmosom és kockára vágom.

A feta sajtot is felkockázom. Fogok egy jól záródó mély dobozt, aljára halmozom a rukkolát, ezt követi a paradicsom, paprika, olajbogyó, sajt, hagyma. Sózom, borsozom, meghintem bazsalikommal. Nyakon öntöm tökmagolajjal, lezárom és egy fél órára a hűtőbe teszem.

Jól csúszik hozzá egy pohár száraz fehérbor.