Tökmagolajos rukkolasaláta
Ezt a salátát számtalanszor elkészítettem már. Hetekig ellenélk vele. A fűszerezésen időnként variálok és a paprika is opcionálisan kerül bele, de az is előfurdult már, hogy sonkacsipsszel bolondítottam meg.
Hozzávalók 4 adaghoz:
1 csomag – 12 dkg- rukkola
12 dkg datolya paradicsom
8 dkg olívabogyó
10 dkg feta sajt
1 nagy zöldpaprika vagy kaliforniai vagy kápia
1 vastagabb szál újhagyma
1 teáskanál szárított bazsalikom vagy 2-3 levél friss
só, bors
1 teáskanál tökmagolaj
A rukkolát megmosom, lecsöpögtetem. A paradicsomot megmosom, az olajbogyót lecsepegtetem, és az újhagymához hasonlóan szintén karikára vágom. A paprikát megmosom és kockára vágom.
A feta sajtot is felkockázom. Fogok egy jól záródó mély dobozt, aljára halmozom a rukkolát, ezt követi a paradicsom, paprika, olajbogyó, sajt, hagyma. Sózom, borsozom, meghintem bazsalikommal. Nyakon öntöm tökmagolajjal, lezárom és egy fél órára a hűtőbe teszem.
Jól csúszik hozzá egy pohár száraz fehérbor.