Tökmagolajos sütőtökleves
Beindult a sütőtök-szezon. A közismert, egyszerű, kókusztejes változatot tökmagolajjal bolondítottam. Őszi estéken igazi testet-lelket melengető étel.
Hozzávalók:
1,3 kg sütőtök
1 fej vöröshagyma
4 dlsűrű kókusztej
6 dl zöldségalaplé –lehet bio kockából is-
1-2 teáskanál só
3 evőkanál paradicsompüré
1 teáskanál curry
1 mokkáskanál bors
5 dkg vaj
Tálaláshoz:
sajt
tökmagolaj
A tököt feldaraboljuk, eltávolítjuk a magházát, megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A vajat felmelegítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, és megforgatjuk rajta a tököt. Felöntjük alaplével és kókusztejjel. Fűszerezzük, ízesítjük paradicsommal. Ha a tök megpuhult, botmixerrel simára dolgozzuk. Reszelt sajttal, tökmagolajjal tálaljuk.