Tökmagolajos sütőtökleves

A cikk több mint 3 éves. Tartalma elavult információt tartalmazhat.
2012. október 06. szerkesztő

 

Beindult a sütőtök-szezon. A közismert, egyszerű, kókusztejes változatot tökmagolajjal bolondítottam. Őszi estéken igazi testet-lelket melengető étel.

 

Hozzávalók:

1,3 kg sütőtök

1 fej vöröshagyma

4 dlsűrű kókusztej

6 dl zöldségalaplé –lehet bio kockából is-

1-2 teáskanál só

3 evőkanál paradicsompüré

1 teáskanál curry

1 mokkáskanál bors

5 dkg vaj

Tálaláshoz:

sajt

tökmagolaj

 

A tököt feldaraboljuk, eltávolítjuk a magházát, megpucoljuk és kockára vágjuk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk. A vajat felmelegítjük, üvegesre pároljuk rajta a hagymát, és megforgatjuk rajta a tököt. Felöntjük alaplével és kókusztejjel. Fűszerezzük, ízesítjük paradicsommal. Ha a tök megpuhult, botmixerrel simára dolgozzuk. Reszelt sajttal, tökmagolajjal tálaljuk.